Witam zielono bo jestem zielona w kwestii kwiatów.
posiadam ogród a w nim różne kwiatki, których nawet z nazwy nie znam. w domu tez mam parę doniczek, ale również nie zawsze wiem co mam.
Napisze co mam a znam na początek:
Mam trzy cebule amarylisa, jedna jest ok. dwie wyrastają i marnieją do cna już po raz trzeci. mam dwie draceny, fikusa, a i jeszcze lacky bambusa (od dziś dopiero wiem że to tez dracena), geranium (chyba, tak mi mówią, ale w necie nie znalazłam kwiatka o takie nazwie, podobnego do mojego, wiem że ten mój to tez lekarstwo i jak się po tyrpie to dość ostro pachnie, zielolistke, palmę, ale nie wiem jaki gatunek, i jeszcze jakaś trawę w doniczce, i takie klujące trawiaste tez mam, dwie doniczki miniaturowego anturium i łodyżkę czegoś we wodzie, narazie puszcza korzonki, jedno takie już zmarnowałam, wsadziłam po wypuszczeniu korzeni do ziemi i zgniło.
będę tu zaglądać często, niebawem wleje zdjęcia tych kwiatów których nazw nie znam.
Serdecznie pozdrawiam.
P.S. Zapomniałam dodać że jestem z Zabrza, mam trzy letnia córeczkę, dwa koty i psa, aaa no i jeszcze TŻ-a oczywiście