jagna, pewnie ze chce a nie zapomnisz o mnie do wosny? ja jeszcze nie mam zadnej fuksji dlatego nie za bardzo sie znam na "terminach", ale do wiosny bede miala akurat czas na przygotowanie sie teoretyczne tzn, doczytac, douczyc sie
Elu, te Twoje drzewka sa super, ile trwa takie formowanie?
Ja nie Ela, ale Ci powiem
To zależy trochę od odmiany, bo niektóre rosną naprawdę bardzo wolno, ale w przypadku "normalnej" fuksji drzewko możesz mieć w ciągu sezonu. Teraz nie zrobię zdjęcia, bo okropnie pada, ale przy okazji wkleję fotki dwóch drzewek, które wiosną były maleńkimi sadzonkami. Oczywiście, ich korony nie sa takie bujne, jak u Eli, ale w przyszłym roku już będą, i to na początku lata Inną rzeczą jest grubość pnia, żeby się doczekać ładnego, grubego pieńka, potrzeba jest trochę cierpliwości - nie ma rady
U mnie od rozpoczęcia formowania do pełnego , dużego drzewka fuksji trwa 3 lata. To drzewko na pierwszej fotce wyżej to zaczęłam formowac w tym roku. Jest nieduża korona- a wysokość już dobra. W przyszłym roku więcej uwagi poświęcę uszczykiwaniu i dopiero w jeszcze następna wiosne będą efekty.