Czekaj, całe lato kwitła i liście miała zielone. Fakt, dwa razy zaatakowała ją mszyca, ale byłam czujna, zwarta i gotowa. Zabiłam ją Znaczy, mszycę, nie fuksję. Czyli, według Ciebie to nie jesień , tylko coś? O żesz ty, co???? Nawoziłam całe lato. Od dwóch tygodni, nie. U nas 20 stopni, trochę wieje, mało pada. One i tak pod okapem.
Spoko, Ania, spoko
No toż mówię, że jesień
Ona, bidula, całe lato kwitła, to chyba miała prawo się ciut zmęczyć ?
Powinnaś zobaczyć fuksje, z których ludzie nie zdejmują jagód... O tej porze są łyse jak kolano prawie - składają sie głównie z badyli i tych jagód, a liście i kwiatki średnio co pół metra wypadają
Nawet bym zrobiła zdjęcie takich cudaków, bo przy "naszym" składzie budowlanym takie mają, ale... no wstyd mi, normalnie. I boję się, że jak się zacznę ich fuksjami zbyt interesować, to mi przestaną sprzedawać dobre materiały
No to przegapiłam okazję zrobienia zdjęcia takiej fuksji....miała kilkadziesiąt czarnych kuleczek i parę kwiatków. Poradziłam oberwać - jak nie zrobili tego to zrobię zdjęcia, ale zanim tam pojadę......
Jagna, nie napisałam precyzyjnie . One nadal kwitną jak opętane, ale dolne listki im brązowieją. Jesień???? A owocki (jagody) im wszystkie obrywam. Więc nie w tym problem Oj, jutro wraca aparat z wakacji. Chyba sobie odpoczął . A jutro do roboty. Roślinki czekały tydzień na piękne zdjęcia
Ania, chodź na piwo, bo widzę, że inaczej się nie dogadamy
Oczywiście, że kwitną - fuksje lubią najpiękniej kwitnąć póżnym latem i wczesną jesienią. Ale że już kwitły całe lato, są troszkę zmęczone i nie mają siły i na liście, i na kwiaty. Czyli - jak mówiłam - jesień oraz naturalna kolej rzeczy Nie musisz się przejmować specjalnie
O jagódkach pisałam nie w Twoim kontekście Chodziło mi o przykład, na którym mogłabyś bardzo wyraźnie zobaczyć, jak bardzo wyczerpujące jest dla fuksji kwitnienie i produkcja nasion... No nic, może Krysia zrobi zdjęcie
I naprawdę, rób im trochę mgiełki... fuksje uwielbiają mgiełkę
Oki, piwo mi się przyda . U mnie wreszcie od trzech dni znośna pogoda, ok. 20 stopni, chmurki, wreszcie coś da się zrobić w ogrodzie. I właśnie robię Trochę jestem zmęczona, trochę . Muszę odpocząć, idę po piwo . Już wszystko wiem, dziękuję
witam wszystkich mam prośbe chciałabym wymienić się na fuksje pełne opróc biało-czerwonej szczególnie interesuje mnie ta biało-różowa pełna pokazywana na forum lub czerwono-granatowa w zamian wyśle sadzonke cleodendrum THOMSONA