Ja nic nie mogę powiesić bo w tamtym roku woda popsuła mi balkon. Ale w tym się wycwanię i postawię pięć doniczek na podstawkach z nasturcją pnącą. Mam nadzieję że mi zarośnie cała barierka i będzie ładnie. Poza tym mam jeszcze tam agawę i pięć kaktusów.
Na dolnym balkonie też nic nie powieszę ale posiałam pod nim groszek pnący czerwony i niebieski, więc może też się będzie piął
Musi być ładnie więc trochę później jak kupisz kabelek i rośliny zakwitną podzielisz się zdjęciami.
Ja wreszcie kupiłam cyfraka ale teraz muszę nauczyć się z nim obchodzić i dalej robię zdjęcia zwykłym. Jak wywołam film to coś wkleję.
domyślam się. Ceny też są kolosalnie różne a te funkcje. Przeciętny człowiek nie może zrozumieć żadnego słowa. Wiem coś o tym. Jak miałam sobie kupić cyfrówkę to trochę sobie poczytałam. Głowa mnie aż bolała od nadmiaru danych. Każdy poleca co innego, a ty i tak nie wiesz dlaczego akurat ten jest super a tamten jest be.
Oczywiście każdy "znawca" mówi że te poniżej tysiąca to szmelc - ja w to nie wierzę.
Pomyśl do czego ci będzie potrzebny i wybierz trochę na zapas.
Ja kiedy kupiłam swój aparat analogowy myślam podobnie i życie mnie zaskoczyło. Bo o ile zdjęcie "na przyjęciu u cioci" wychodzą dobrze to kiedy wyszłam do robienia zdjęć roślinom okazało się, że nijak nie przeskoczę barier i ta nieostrość będzie, bo jakość soczewek w obiektywie jest taka jaka cena aparatu. I z tego co poczytałam to by robić dobre zdjęcia w przyrodzie gdzie wymagana jest doskonała ostrość nie wystarczy byle cyfrówka i napewno nie ten superkompakt co mieści się w małej kieszeni mimo, że kosztuje 1500 zł. Tu naprawdę musi byś już pół profesjonał. A aparatów z markowymi obiektywami nie kupisz poniżej 900 zł. Lepiej zaczekać z kupnem i kupić w tej chwili trochę na zapas bo nie wiadomo co będziesz robić za rok a taki aparat nie kupuje się na tydzień.
Masz rację. Dlatego właśnie nie kupuję na razie bo nie mam kasy. Chciałam wydać 800 , ale to na dobry aparat stanowczo za mało, więcej nie mam więc rezygnuję. Może kiedyś jak sobie odłożę to pomyślimy. Teraz kupię tylko kabelek.
Mama się zlitowała i kupiła mi na balkon piękne kwiatki. Zawsze wieszałam sześć doniczek. W tym roku będą trzy.
http://www.saundersbrothe...beam%205131.JPG
To jest lantana. Właśnie taką roślinkę mama mi kupiła. Oprócz tego postawię jeszcze tą nasturcję.
Tak się składa że będą do siebie pasować kolorystycznie.
Będzie mniej doniczek ale mam nadzieję że jednak ładnie.