Witam
Owszem nawozy sa drogie, a skladniki podane w opisie przynajmniej przy tym drugim.
Co do substral tez go stosuje, zaleta jest to ze jest on i do kwitnacych i zielone tez mozna nim podlewac zmniejszajac dawke wedlug zalecen z tylu opakowania.
Tak faktycznie przy tym drugim jest coś podane. Napisali jednak trochę za mało. To że w nawozie jest przewaga potasu i fosforu to można też wyczytać na nawozie do pomidorów.
Nie podali żadnych zależności procentowych i nic o azocie. Moim zdaniem to jakaś podpucha służąca tylko wyciągnięciu pieniędzy.
Jeśli się mylę i go używałaś to z góry przepraszam.
Jeszcze nie ale mam na niego chrapke do storczykow, interesuje mnie jeszcze jeden z tej strony a mianowicie pobudzajacy rozrost korzeni tez do storczykow tylko vand. Jak przetestuje to dam znac, ale mysle ze bedzie dobry w koncu zostal odznaczony medalem.
Ja tak entuzjastycznie do tego bym nie podchodziła. Są takie opryski ze sterysami pobudzające wzrost. Powinnaś najpierw zobaczyć w ogrodniczym . Jeśli nie znasz nikogo kto tego używał to uważaj bo to może być zwykły nawóz do pomidorów w innej butelce.
Jeśli chodzi o medal to co za problem w internecie wstawić sobie kilka fajnych zdań i zdjęć. Uważaj bo to niemałe pieniądze.
Masz racje sa biosymulatory np. asahi, ale ja sprubuje tych nawozow poniewaz sa rekomendowane do hydroponiki, bylam na zagranicznej stronie producenta i chyba jednak zaryzykuje ktorys z preparatow, chyba ten na korzenie. Ostatnio kupilam nawoz do storczykow firmy nawomix, polecila mi go osoba ktora go uzywa i jest z niego zadowolona, jednak co do tych nawozow to nadal bede nad nimi rozmyslac, co prawda nie w tym momecie ale w przyszlosci wyprobuje, wkoncu ktos musi zaryzykowac i sprawdzic.
Pozdrawiam petra
Witam!
Muszę się pochwalić moimi przepięknie puszczającymi kwiaty krakowiakami! Wciąż wypuszczają nowe i nowe! Liście dalej są tak buje jak były, ale za to w końcu kwiatów zatrzęsienie! Bardzo dziekuję za porady, szczególnie ZOE.
Pozdrawiam i wszystkim życzę sukcesów hodowlanych, które strasznie cieszą!