Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
surfinie;-(
Autor Wiadomość
Cougar22 

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 08:39   

"Zostawiając sfochaną i wracając do surfinii"
Ursulka, jesli zamierzasz kogoś obrażać, to znajdź sobie inny obiekt - ja sobie nie życzę, ok? Nie oceniam Ciebie więc i Ty tego nie rób, tym bardziej że mnie nie znasz...

Pozdrawiam naprawdę SYMPATYCZNĄ TELLERKĘ, dziękuję za uznanie co do internetu :wink:

A dla Aiszo kilka uwag: nie emocjonuj się tak i nie nakręcaj. Jesteś tu osobą która powinna pomóc, a nie się wyzłośliwiać. Swoją drogą, czy ja się na kogoś "wydarłam"???
Niestety pierwszy raz biorę udział w jakimkolwiek forum i dlatego popełniłam błędy. Wystarczyło sprawdzić, kiedy dołączyłam do Waszego forum i poinstruować nowego użytkownika jakie panują zasady na forum - skoro użytkownik popełnia błędy, prawda? Nie rozumiem dlaczego wychodzisz z założenia, że ludzie są źli.... A może popełniają błąd nieświadomie? Brałaś to pod uwagę?, raczej nie... Pamiętaj, że pełnisz tu odpowiedzialną funkcję i dajesz przykład dla innych... Pozdrawiam Cię.

Forum bardzo mi się podoba i nie zamierzam się do Ciebie zrażać - po prostu nie akceptuję ludzkiej napastliwości... Ot co...

tellerka 
Moderator

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 08:49   

Cougar22 napisał/a:
jesli zamierzasz kogoś obrażać, to przeżuć się na najbliższych - ja sobie nie życzę, ok?

O co chodzi?

Ewo, proszę korzystać z zaimplementowanego na Forum słownika - (taka ikonka z 'ptaszkiem' lub na dole guzik 'pisownia') - żucie oznacza chyba inną czynność niż mialaś na mysli.

I bardzo proszę zmień ton wypowiedzi, bo NA TYM FORUM obowiązują inne formy - o czym Cię niniejszym informuję.

Pozdrawiam

Cougar22 

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:24   

Dziękuję za informacje, na pewno się dostosuję. :cool:

A to jest to, o co mi chodziło:
"Zostawiając sfochaną i wracając do surfinii" - wg mnie to jest obrażanie...

Pozdrawiam serdecznie

Joanna52 

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:37   

Surfinie są piękne.....zrezygnowałam jak przez dwa lata oglądałam dziury po deszczu w ich płatkach. :neutral:

tellerka 
Moderator

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:38   

Bo tematem jest surfinia - wszystkie inne tematy powinny być poruszane w Kawiarence lub dziale poświęconym nowym użytkownikom.
Chyba tam się jeszcze nie przedstawiłaś? :roll:

Pozdrawiam i przepraszam uzytkowników za odejście od tematu :)

Cougar22 

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:46   

Zalogowałam się na forum, bo szukałam pomocy, nie nowych znajomości.
Nie wiedziałam, że najpierw trzeba dokonać autoprezentacji. Może za jakiś czas kiedy wszyscy ode mnie odpoczną wrócę i podeslę Wam kilka fotek z moich roślinek domowych i balkonowych :roll:

Przepraszam wszystkich za odejście od tematu ale zostałam do tego sprowokowana!
Już mnie tu nie ma!
Życzę wszystkim powidzenia w uprawie Surfinii ;)

Serdecznie wszystkich pozdrawiam
Ewa

tellerka 
Moderator

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:57   

Cougar22 napisał/a:
Zalogowałam się na forum, bo szukałam pomocy, nie nowych znajomości

No cóż nie wszyscy potrafią się znaleźć w nowym Towarzystwie, czasem zapominają, że nikt tu nie ma OBOWIĄZKU lecieć z pomocą tylko dlatego że jakaś nowa niegrzeczna osoba zechciała się pojawić. Jesli się liczy na uprzejmośc innych wypada ich szanować.

Nie chcesz znajomości, trudno, żegnamy.

Mam nadzieję, ze to koniec tematu :evil:

Pozdrawiam

Cougar22 

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 11:01   

Myślę, że moja informacja pomoże osobom, które które borykają sie z tym samym problemem w hodowli Surfinii co ja.
Dziękuję "za wsparcie"
PaPa

aiszo 
Moderator

Wysłany: 31 Lipiec 2007, 11:10   

Nie ja zaczęłam tę dyskusję. Przeczytaj proszę drugą stronę i przypomnij sobie, z jaką złośliwością zareagowałaś na prośbę tellerki o nieużywanie niebieskiego koloru. Pozdrawiam.

Karla 

Wysłany: 1 Sierpień 2007, 08:25   

Witam!!!

Mam pytanie dotyczące pielęgnacji surfinii: jest to mój pierwszy w życiu sezon z surfinią :) Po pierwsze: zawieszona jest u mnie na południowym balkonie, i w dni bardzo upalne podlewam ją rano, a kiedy wracam do domu po pracy kwiatki wyglądają już jakby "oklapnięte" - wyczerpane upałem, więc po zachodzie podlewam drugi raz. Mimo to kwiaty wyglądają " biednie".Dlaczego?? Parę dni temu kupiłam nawóz : platon. I tu rodzi się moje drugie pytanie : pod wiszącymi doniczkami z surfiniami ustawione mam donice z thujami i woda kapiąca z surfinii kapie na thuje. Czy woda z nawozem dla surfinii nie zaszkodzi thujom???

Karolina

Odpowiedz do tematu