Polataj po ogródku i z róznych miejsc i różnych głębokości weź po łyżce. W sumie to powinno być mniej więcej tyle by zapełnić połowę przeciętnej reklamówki. W poniedziałek zadzwonię do najbliższej i podam ci obecne ceny. Powinnaś się jednak zamknąć w okolicy 150 zł.
Ogromne dzięki ! Wystarczy mi wiedziec, ze to moze byc 100-200 Bałam się, że coś takiego koło tysiąca kosztuje.
Moja kiedys czerwona surfinia jest coraz bardziej biała. Ładna Ma czerwone środeczki i cienkie kreseczki. Wiatr, ktory tu szaleje od 2 dni nic jej nie zrobił, ale ona rośnie w dołku, osłonięta jest. Natomiast ta "biskupia" to juz wrak. Najpierw ja namieszałam z podlewaniem, potem wiatr dokonczył. Zabrałam do domu i porobię sadzonki z czego się da. Z tych, co wczesniej zrobiłam, dwie rosną jak na drożdżach. Jedna chyba umiera, a pozostałe 3 jakby zaczynały rosnąć. Ciekawe, czy da się wyhodować kwiatki na przyszły rok ? Kiedy powinno sie (prawidłowo) robic sadzonki z surfinii ?
Ponieważ główny temat tu to surfinie, to moje pytanie właśnie na temat tych kwiatków: Powiedzcie, jak długo surfinie wytrzymują na balkonie?tzn.do kiedy, do pazdziernika? i potem jak rozumiem na śmietnik?? I tak nie wiem, czy moje tak długo zostaną na balkonie , bo może pamiętacie jak pisałam niedawno,że wróciłam z urlopu i zastałam pousychane kikuty moich kiedys ślicznych kwiatów. Ale niektóre odbiły!!Wypuściły kwiaty! Zauważyłam,że najsilniejsze są ciemnofioletowe, a jasne nie mają już w ogóle kwiatów lub jak wypuszczą to od razu jakby były pousychane?zwiędnięte?nie rozwijają się,niestety. No, prprzepraszam , ale się rozgadałam o moich surfiniowych problemach!
surfinie wytrzymują praktycznie do przymrozków. Jesli jest piękna pogoda potrafią przetrwać do początku listopada. Później faktycznie śmietnik
Trzymam kciuki za reanimacje Twoich surfinii...