Witam.
Jestem fanem mięty i poszukuję jej nasion, lecz nie mogę ich nigdzie znaleźć ( w mojej okolicy nie ma żadnego porządnego sklepu ogrodniczego ). Mam zasadzone odszczepki w doniczce od sąsiadki, ale chciałbym jeszcze zasadzić. Nie Wiecie może gdzie można je dostać?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ja byłam w sobotę w krakowskiej firmie Polan i też się skusiłam na miętę - posiałam i już mam nadzieję, że kiełkuje sobie na oknie
Podaję link do ich oferty :
http://www.nasiona.pl/sho...hp?cat=cat&id=5
Nie mam doświadczenia z nimi jako firmą wysyłkową - jakwspomniałam ja tam chodzę na nogach ale oferta była w dziale e-sklep, więc pewnie też prowadzą sprzedaż wysyłkową
Ja jakiś czas temu kupiłam mięte w hipermarkecie budowlano-ogrodniczym.Póki co trzyma się i pachnie, ale mam pytanie. Jakie wymagania ma mięta?czy ktoś ma doświadczenie w chodowli tego zioła?
Z góry dzięki za rady.
Nie wiem jak w doniczce bo nie hodowałam. Na działce jednak to niezły chwast. Urośnie wszędzie i nie straszne jej i kiepaska ziemia i okresowy brak wody. Po prostu bezobsługowa roślina i jeszcze się rozrasta niemiłosiernie.
Ja z miętą mam problemy, nie można jej wyplenić rośnie w ogródku od dawna, nawet nie wiem skąd się wzięła, przypuszczam że ktoś w okolicy się na nią pokusił, lub co bardziej prawdopodobne dotarła do mnie wraz z ziemią.
Próbowałam wszystkiego, wydawało mi się że nic nie zostało no i posadziłam tam truskawki, więc rezultat jest taki że rośnie z truskawkami, a nawet jakby ją zostawić to będzie je tłumić
Jeśli hodować mięte to z doświadczenia polecam pojemniki
Co do ziemi i wymagań to nie ma szczególnych, rośnie prawie wszędzie