Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ANTURIUM
Autor Wiadomość
MAGDA

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 21:31   

Dzieki--ale ja to raczej z tych matolow komputerowych.Jednak jak moje cudo będzie w pełnym rozkwicie tojakos sobie poradzę i zdjecie wyślę
..Nie pamiętam kiedy mogłam tyle gadać o kwiatach i nikt nie mówił że marudzę :P

Zoe 
Moderator

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 21:36   ma

A ty myślisz, że ja wiem wszystko? Byli tacy co mnie po łapach tłukli i to całkiem niedawno więc cię rozumiem.

MAGDA

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 21:39   

I widzisz oślica wyslał a2 razy to samo---tylko bic i patrzeyć czy rowno puchnie :oops: :oops: :oops:

Zoe 
Moderator

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 21:49   kw

i już po kłopocie.

MAGDA

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 22:00   

Dzieki

MAGDA

Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 13:50   

I masz babo placek!!!! Pochwaliłam sie moim anturium a dzicco widzę......kolejny pąk 'ktry zaczeło wypuszczacjakis dziwny1!!Przy nasadzie ogonkazbrązowial;widac ;że jak sie rozwinie to będzie miał obrzeże z 1 str.takie samo.Co znow zchrzanilam????

Gość

Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 14:27   

Pewnie nic nie zchrzaniłaś. Czasem mimo naszych starać coś idzie nie tak. Poczekaj jak się rozwinie. Może nie będzie źle. To, że kwitnie to już sukces.

elvirczak

Wysłany: 3 Maj 2006, 09:39   

Czy brazowe plamy na kwiatach (choroba grzybowa? plesn?) anturium od opryskiwania ich (to przez moje lenistwo.. podczas opryskiwania nie uwazalam zbytnio czy woda dociera do kwiatow czy nie) to choroba calej rosliny czy tylko kwiatow :?: :? Jak na razie musialam wyrwac 3 kwiaty, ktorym zaczely tworzyc sie plamy, ale z liscmi jest wszystko w porzadku. Czy po zaprzestaniu opryskiwania nie powinno byc juz takich problemow?

Zoe 
Moderator

Wysłany: 3 Maj 2006, 13:21   anthurium

Jeśli plamy są suche i czyste to znaczy, że coś z pielęgnacją jest nie tak.
Daj znać, czy po zaprzestaniu opryskiwania , nowe plamy sie pojawiają.

elvirczak

Wysłany: 3 Maj 2006, 14:48   

Sa czyste i suche :cry: ostatni raz opryskiwalam okolo 5-7 dni temu.. zauwazylam dzisiaj brazowienie na mlodziutkim kwiatku, dodatkowo w miejscu brazowienia zrobil sie jakby zeschniety i przeswitujacy troche, co dziwne przy innych kwiatach ktore mialy te plamy nie bylo tego zasychania i przeswitywania. Wyjelam rosline z doniczki - korzenie wygladaja ok - w kazdym razie te zewnetrzne bo nie rozwalalam bryly.. rozowiotkie.. niektore jakby brazowe ale twarde. Roslina ma od dluzszego czasu wilgotne podloze - nie wiem czemu bo juz od dluzszego czasu czekam az wyschnie zeby ja podlac.. ma swiatlo rozproszone, nie wiem moze wczesniej bylo jej triche za zimno bo ja sie dusze przy zamknietym oknie a bylo chlodno wczesniej. stoi na misce z woda. Towarzystwo ma dobre - miltonia :D

Odpowiedz do tematu