Takie objawy mogą również wystąpić przy zachwianiu równowagi potasu w roślinie, a ty nic nie piszesz o ziemi w kwiatku, kiedy przesadzałaś, czy nawoziłaś i kiedy oraz ile? Jak podlewałaśw czasie tych upałów?
Nie piszesz też czy stoi w miejscu gdzie dociera bezpośrednie słońce czy w miejscu widnym ale nie na bezpośrednim słońcu.
Podlewałam w czasie upałów prawie codziennie, nie przesadzałam bo kupiłam ją neidawno; nawoże ja biochunusem ale nie nie rozczińczam tylko leje prosto z butelki raz na 2 tygodnie-nawóz naturalny!!! i co jest nie tak ??/ teraz podlewam 2 razy w tygodniu ;stoi w miejscu przy oknie ale nie bezpośrednio na słońcu???
Zaprzestań nawożenia i poczekajmy na nowe liście. Powinny być zdrowe.
Sprawdź czy na opakowaniu jest podane, że należy go rozcieńczać.
Rośliny przygotowywane do sprzedzaży bardzo często mają w podłozu sporą dawkę nawozów. Ponieważ na temat tej ziemi nic nie wiemy, dlatego praktykuje się przesadzanie nowo zakupionych roślin po to by wiedzieć jak z nimi postępować by wyglądały ładnie.
dziękuję Zoe ; zobaczymy co dalej będzie; zastanawiam sie bo te liście dotykały sciany i jak ona sie składała na noc to ocierała o ściane -moze dlatego obeschły jej końce???????