Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chińska róża część 3
Autor Wiadomość
Madziarra 

Wysłany: 15 Maj 2007, 11:00   

Macie rację lecę dzisiaj poszukać mniejszej, bo choć brak u mnie ostatnio finansów to mama obiecała mi taką na imieniny - ale się cieszę :lol:

Teśka 

Wysłany: 15 Maj 2007, 14:43   

Odnośnie hibiskusa i Kasia i Petra macie rację!
Cytuję" hibiskus jest rodzajem z rodziny Malvaceae, obejmującym 150 gatunków" i dalej:
" Hibiskus rosa-sinensis: ketmia, róża chińska" :wink:

Monia123 

Wysłany: 15 Maj 2007, 19:24   

Patrycja, różę w dwóch kolorach: żółtym i różowym przekazałam dziś mojej chrześnicy i jest do odebrania w Warszawie (róża, nie chrześnica :mrgreen: ). Szczegóły napisałam w pw :cool:

patrycja 

Wysłany: 15 Maj 2007, 21:32   

A ja nie mając hamulca a przyzwolenie mojego mężczyzny sprezentowałam sobie tego hibiscusa za 50 zł! jest piękny!

Lila2006 

Wysłany: 15 Maj 2007, 21:39   

A zdjęcie będzie? :mrgreen: :mrgreen:

patrycja 

Wysłany: 15 Maj 2007, 21:41   

bardzo proszę! mam taki plana by przesadzić do większej doniczki(mogę to zrobić kiedy kwitnie?) i na dół posadzic hibiscusa, którego otrzymam od Moni. Może tak być?

Madziarra 

Wysłany: 16 Maj 2007, 09:10   

No i to jest właśnie cos takiego jak widziałam w OBI, miał może większa koronę, ale był bliźniaczo podobny. Śliczny naprawdę Patrycjo - ja juz tez niedługo będę miała własnego :lol:

kasia 

Wysłany: 16 Maj 2007, 09:16   

moze ale to oznacza ze dolna doniczka musi byc duza wieksza zeby pomiescic obie bryły.Uzyj duzo drenazu bo inaczej łatwo o zalanie

tellerka 
Moderator

Wysłany: 16 Maj 2007, 09:57   

No piękny.. winem go podlewasz że tak ładnie kwitnie? ;)

patrycja 

Wysłany: 16 Maj 2007, 10:38   

Mam go od wczoraj i dużo przeżył. Najpierw pościg w deszczu do autobusu, w którym było koszmarnie gorąco, później do metra, gdzie zimny wiatr go wytargał i od metra do domu w deszczu. Mam nadzieję że nie odchoruje. faktycznie, były ładniejsze okazy, ale ten był jedyny w takim kolorze, płatki kwiatu na zdjeciu zwinęły sie do tyłu i nie widać jaki jest wielki(wiekszy od mojej dłoni). będzie moim pupilkiem i sądze, że po mamusi chętnie będzie pijał winko:D

Odpowiedz do tematu