Witam
Kupilam dzis bardzo dziwnego bluszcza, sposob w jaki rosnie wzbudzil we mnie zainteresowanie ta roslina. Bardzo mi sie spodobala i dlatego ja kupilam, spotykalam zazwyczaj bluszcze zwisajace a nie rosnace prosto do gory. Ocencie sami. I jak podoba sie wam?
Ciekawie wygląda. Jeśli mu liście dolne nie będą zasychać to będzie się nieźle prezentował jak duży urośnie. Kupiłaś go w kwiaciarni czy na jakiejś giełdzie kwiatowej ?
U nas w Kielcach bylo Swieto Kielc i na glownej ulicy wystawili stoiska na pewien czas i wlasnie na takim stoisku go kupilam, bardzo niedrogo, kosztowal 10 zloty.
uau Bardzo mi sie podoba - niesamowite jest to idealnie harmonijne rozmieszczenie lisci - w rownych odstepach itd. Robi wrazenie.. Na zdjeciu wyglada jakby mial z metr wysokosci - ile ma?
Petra masz szczescie do dziwnych kwiatow po okazyjnych cenach Mam nadzieje, ze jak przyjade do Kielc to tez cos znajde. Okazuje sie ze Kielce sa bardziej ogrodniczym miastem niz Poznan np - tutaj nie ma nawet targow ogrodniczych - a w Kielcach sa co roku
Czy ktos widzi roznice miedzy hedera erecta a hedera stricta? Zdjecie tej drugiej jest na stronie do ktorej link podala Petra, strona 3. Jak dla mnie to nowy nabytek Iwony moze byc zarowno ta jak i ta Wedlug opisu stricta ma mniejsze listki - choc na zdjeciu nie jest to jakos bardzo widoczne.