nawozy do roslin kwitnacych zawiraja inne stezenie skladnikow pokarmowych,sadze ze jezeli było to jednorazowe i niewielka dawka to nie sadze ze zaszkodzilas ( mozesz dla swietego spokoju podlac teraz duza iloscia wody ,nadmiar wylac,co w takie upały nie powinno zagrozic,w ten sposob wypluczesz nadmiar soli mineralnych,ale ja tam bym sie nie zamartwiala
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Dziękuję za pocieszenie i informacje, mam nadzieję, że pomyłki zakończę na tym jednym incydencie i nie zaszkodzę moim roślinkom - wcześniej mi sie to nie zdarzyło. Pozdrawiam
_________________ Zaglądaj tam, gdzie widzisz kwiat, tam dobre serca mają, źli ludzie kwiatów nie trzymają
W zasadzie wszystkie podlane kwiatki żyją i maja się dobrze tylko benjaminek wydaje się nie byc zadowolony - żółkną i obsychają mu końcówki liści - dosłownie końcówki. Czy to może być skutek tego podlania nawozem do roślin kwitnących?
_________________ Zaglądaj tam, gdzie widzisz kwiat, tam dobre serca mają, źli ludzie kwiatów nie trzymają
Dym odpada - nikt nie pali, mam nadzieję, że to suche powietrze - w tym upale to możliwe, naleję wody do pojemniczka i ustawię obok może pomoże. Dzięki