Witam wielbicielki gardenii. U mnnie też porażka. "Stara" gardenia pada, powoli acz
systematycznie. Prawdopodobnie stwierdziła,że wydała "dziecko" to może zwolnić miejsce na parapecie . Młoda trzyma się , ale chyba ma anemię, bo się odchudza, wiadomo młoda . Kasieńko a czy przypadkiem Twoja też nie ma anemii?
To są listki umierającej gardenii. Czy to już starość? Czy gardenie mają w genach długowieczność?
nie moja nie ma anemii (chyba) rosnie za to jak szalona,fakt pedy wystrzeliły w gore ale ogladałam gardenie w ogrodzie botanicznym rosna tak samo.Te liscie ktore pokazujesz-jezeli sa od spodu krzewu to norma, jezeli od srodka to cos nie tak z nawozem a takze nierownomierne podlewanie,zauwazyłam ze zarowno przy przesuszeniu jak i przy przelaniu pojawiaja sie takie liscie,takze od dołu,nigdy u gory krzewu.Musze swoja znow przyciac u mnie sprawdza sie stozek nawilzajacy ze szklana kulka
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe