Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hibiskus - chińska róża cz. 5
Autor Wiadomość
pysia 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 15:34   

Wiecie co, ale on był wielki, nie skarlany, miał duże liście i pospolity, chyba pomarańczowo-czerwony, pojedynczy kwiatek (chyba, bo strasznie ciemno w tej kwiaciarni) i na dodatek kosztował 30zł... :sad:

Napiszcie mi, że on jest brzydki i ja go wcale nie chcę... Proszę...

Dolliania 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 15:39   

Byłam dyplomatyczna, teraz będę brutalna:
1. w wiejskiej kwiaciarni NIE MIEWAJĄ hibiscusów za 30 zł - nie łudź się
2. skoro mają takie cudo, to już tam truchtem leci głupia baba, która zaraz ci go podkupi, a potem zaleje i wyrzuci na śmietnik, bo się na tym zna, jak ja na balecie
3. chcesz tego hibiscusa, bo nie dalej jak wczoraj prosiłaś mnie o szczepkę właśnie takiego - na dowód przechowuję Twego maila :mrgreen: szczepkę i tak Ci dam, ale moze się nie przyjąć, dam ci nawet jak kupisz - obiecuję!
4. Głupia baba juz wychodzi z domu, więc PĘDŹ dziewczyno, a mężowi powiedz, że inne kobiety wydają krocie na kosmetyki i nikomu niepotrzebne szminki, wydają na papierosy i alkohol. Ty - jak zakładam - taką kobietą nie jesteś, więc masz święte i niezbywalne prawo kupić sobie kwiatka. Powodzenia!!!!!!

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 15:52   

A ja podsunę kilka wytłumaczeń. Wszystkie sprawdzone, wszystkie działają - niektóre musisz dostosować do swojej sytuacji ;-)
1. Kochanie, popatrz jakiego ładnego kwiatka przyniósł mi Gorik (Gorik to mój wspólnik ;-) ). Nie dość, że tłumaczenie przeszło, następnego dnia dostałam kwiatka od Kochanego Męża :mrgreen:
2. Kochanie, wiesz, w kwiaciarni mieli takiego kwiatka, który już umierał, dostałam go prawie za darmo, i popatrz, jak się dobrze miewa. (Po tym nie dostałam ekstra kwiatka, ale zyskałam mężowski szacunek, że zdechłe kwiatki stawiam na nogi w kilka godzin i doprowadzam do kwitnącej formy)
3. Kochanie, wiesz, dzisiaj znowu była posezonowa wyprzedaż i zobacz, co dostałam za połowę ceny! Za drugą połowę kupiłam tego drugiego... (Nie było dodatkowego kwiatka ani zyskanego szacunku, za to lekkie mężowskie zdziwienie, ile jest tych posezonów w roku).
4. Kochanie, jak myślisz, widziałam taaakie cudo w kwiaciarni... Nie kupiłam, bo wydawało mi sie drogie, a teraz troche żałuję, bo tylko jednego takiego mieli... No nie wiem, co ty myślisz, bo on żadnym sposobem nie może mi dzisiaj wyjść z głowy... (Mąż myśli, żeby jechać i kupić, skoro brak kwiatka mnie unieszczęśliwia. Razem jechać, co oczywiście nie wchodzi w grę, bo kwiatek juz siedz skryty w bagażniku).

No, Pysia, na dobry początek powinno wystarczyć, a gdyby co - zawsze chętnie służę radą :-)

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

Ooo 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 15:53   

Pysia nie czekaj tylko leć go kupić :wink:

Dolliania 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:01   

Jagna, wykorzystałam już wszystkie sposoby poza pierwszym :D Najlepszym! To może mi napisz jeszcze, jak przekonać męża do posiadania kota?????

nowira 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:03   

Pysia, ja za swojego krzaczka zapłaciłam w Obi 45zl. Ten jest bardzo tani, nie zastanawiaj się.

Dolliania 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:04   

Chyba poszła... bo coś cichutko siedzi. :mrgreen:

Ooo 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:13   

:mrgreen:

pysia 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:13   

Idę... :oops: jeszcze tylko raz go obejrzę... o 18ej zamykają...

Pytałam męża, pozwolił... :oops:

Ooo 

Wysłany: 17 Sierpień 2007, 16:14   

to sie nie zastanawiaj :wink: czekamy na fotki :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi