No, skoro umiem już wstawiać miniaturki, to jeszcze kilka zdjęć.
...... ......
Zycze milego ogladania.
Pozdrawiam Iwona
Gość
Wysłany: 26 Marzec 2006, 02:57
piekne, jeszcze raz poprawilem - ustawilem "wysokie" zdjecia w jednym rzedzie a ponadto rozdzielilem na 2 rzedy. Uzytkownicy forum, ktorzy nie maja mozliwosci korzystania z duzych rozdzielczosci musza "strasznie" przewijac obraz jezeli w jednym rzedzie znajduje sie wiecej niz 4 miniatury. ponadto edytujac przerwy jakie zastosowalas zastapilem 2-ma kropkami - ulatwia to pozniejsza edycje zdjec. teraz jezeli chcesz skorzystac z tego zdjecia powtornie, nie musisz go nawet zapisywac. klikasz na dowolne zdjecie, wchodzisz na serwer i z prawej strony pod zdjeciem masz przycisk "Get Links" - mozesz sobie brac linki jakie chcesz
Gość
Wysłany: 26 Marzec 2006, 03:11
no to moja kolej chociaz kwiaty nie sa moje ale zdjecia tak
czy rozmnozyc cymbindium jest trudno...?moja tesciowa ma, ale nie pamietam jakiego koloru,musze ja namowic na rozsadzenie,mam nadzieje ze sie przyjmie,lepiej by rósł w pzryciasnej doniczce?
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Kasiu podział jest najlepszym sposobem na pozyskanie egzemplarza zdolnego do kwitnienia, dzieli się stary okaz na mniejsze składające się conajmniej z 3 pseudobulw, rozmnażanie z nasion jest bardzo trudne, wymaga odpowiedniej wiedzy, specjalnych pożywek i warunków niemal że laboratoryjnych. Siewki otrzymane metodą in vitro kwitną dopiero po kilku latach, do pełnej dojrzałości potrzebują co najmniej 4 lat.
Cymbidium kwitnie tylko z dojrzałych pseudobulw ( z pominięciem niektórych jak np erythrostylum).
Cymbidia przesadza się do większych doniczek a to dlatego że szybko się rozrastają. Po podziale nie podlewa się przez dwa tygodnie by uszkodzone korzenie mogły się zabliznić. Podaję link opisujący podział cymbidium.
http://www.storczyki.org....anie/index.html