Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie macie kwiaty w domu ?
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 25 Marzec 2006, 23:02   

zamorduje, sliczne, wlasnie napisalem intrukcje do ladowania zdjec na forum -jako miniatury

Petra 

Wysłany: 25 Marzec 2006, 23:10   

Wojtku spozniles sie o minutke :lol:
Pozdrawiam Iwona

Gość

Wysłany: 25 Marzec 2006, 23:17   

e... tam, minutka to nie jest jeszcze spoznienie :twisted:

Petra 

Wysłany: 25 Marzec 2006, 23:44   

Już poprawiłam :D

Petra 

Wysłany: 26 Marzec 2006, 00:04   

No, skoro umiem już wstawiać miniaturki, to jeszcze kilka zdjęć.
......
......

Zycze milego ogladania.
Pozdrawiam Iwona

Gość

Wysłany: 26 Marzec 2006, 02:57   

piekne, jeszcze raz poprawilem - ustawilem "wysokie" zdjecia w jednym rzedzie a ponadto rozdzielilem na 2 rzedy. Uzytkownicy forum, ktorzy nie maja mozliwosci korzystania z duzych rozdzielczosci musza "strasznie" przewijac obraz jezeli w jednym rzedzie znajduje sie wiecej niz 4 miniatury. ponadto edytujac przerwy jakie zastosowalas zastapilem 2-ma kropkami - ulatwia to pozniejsza edycje zdjec. teraz jezeli chcesz skorzystac z tego zdjecia powtornie, nie musisz go nawet zapisywac. klikasz na dowolne zdjecie, wchodzisz na serwer i z prawej strony pod zdjeciem masz przycisk "Get Links" - mozesz sobie brac linki jakie chcesz

Gość

Wysłany: 26 Marzec 2006, 03:11   

no to moja kolej chociaz kwiaty nie sa moje ale zdjecia tak

......

......
wszystkie zdjecia zostaly wykonane w szklarniach tutaj http://www.oakparkparks.com/parks/pf_18.htm

kasia 

Wysłany: 26 Marzec 2006, 12:05   

pryepiekne,,,zakochalam sie w storczykach :oops: :oops: chyba bedzie kolekcja ,,a co do zwierzakow to jest jeszcze jeden

a swoja droga te dwie hoje sa przepiekne,,,ta białoobrzezona... :oops: :oops:

kasia 

Wysłany: 26 Marzec 2006, 12:19   

czy rozmnozyc cymbindium jest trudno...?moja tesciowa ma, ale nie pamietam jakiego koloru,musze ja namowic na rozsadzenie,mam nadzieje ze sie przyjmie,lepiej by rósł w pzryciasnej doniczce?

Petra 

Wysłany: 26 Marzec 2006, 16:55   

Kasiu podział jest najlepszym sposobem na pozyskanie egzemplarza zdolnego do kwitnienia, dzieli się stary okaz na mniejsze składające się conajmniej z 3 pseudobulw, rozmnażanie z nasion jest bardzo trudne, wymaga odpowiedniej wiedzy, specjalnych pożywek i warunków niemal że laboratoryjnych. Siewki otrzymane metodą in vitro kwitną dopiero po kilku latach, do pełnej dojrzałości potrzebują co najmniej 4 lat.
Cymbidium kwitnie tylko z dojrzałych pseudobulw ( z pominięciem niektórych jak np erythrostylum).
Cymbidia przesadza się do większych doniczek a to dlatego że szybko się rozrastają. Po podziale nie podlewa się przez dwa tygodnie by uszkodzone korzenie mogły się zabliznić. Podaję link opisujący podział cymbidium.
http://www.storczyki.org....anie/index.html

Pozdrawiam Iwona

Odpowiedz do tematu