Kasiu ta hoja bialo-zielona to h.carnosa (jeszcze nie kwitla), kupilam ja razem z bella w Monachium, byly jeszcze dwa rodzaje jedna taka jak twoja ta pofalowana i druga h.publicalyx ale nie miałabym jak zabrac je do Polski i balam sie ze na granicy je cofna. Moze uda mi sie namowic moja mame by mi je kupila, bardzo lubie hoje.
Pozdrawiam Iwona
Kasiu a ta twoja pofalowana juz kwitla, no i gdzie ja kupilas. Moja bialozielona jeszcze nie kwitla nie moge sie doczekac jak zakwitnie, a co do szkodnikow to ja nie mam z nimi problemow, nie atakuja mi hoi.
Pozdrawiam Iwona
Kasiu u mojej hoi belli widac juz pierwsze paki, co znaczy ze idzie wiosna. Jak sie uformuja i rozkwitna to zrobie zdjecie i umieszcze na stronie.
Pozdrawiam Iwona
Witam i będe sie chwalić , jakie mam badyla w domu
Filodendrony /kilka gatunków, w tym i najpopularniejszy, pnący/, epipremnum/ rosnie jak szalone /, alokazję, cantedesdeskię, zielistki / dla kota /, "lucky bamboo" czyli dracenę, fiołki afrykańskie / dostałam w prezencie - ja wprawdzie za nimi nie przepadam, ale rosna i kwitna jak wściekłe /, amarylisy, siewki avokado i litchi.
Hm, jakoś tak niewiele tego wyszlo, a ja juz nie mam gdzie stawiać doniczek...wszystkie parapety pozajmowane, musze jakiś kwietnik wykombinować
No i ja się cieszę, że trafilam na to forum, bo wreszcie chyba znalazlam osobę, którą będe mogla wypytywać o uprawę amorphophallusa
Wlasnie szukając wiadomości na ten temat tu trafilam
A nabylam Amorphophallusa bulbifer, już zaczyna wylazic z ziemi
BTW - bardzo mi sie podoba skrót - amorek
W ogóle jestem maniakiem roslin z rodziny obrazkowatych, nawet akwarium sobie zalożylam, żeby mieć anubiasy
Gość
Wysłany: 23 Kwiecień 2006, 16:59
No prosze. milo, ze ktos oprocz mnie interesuje sie "smierdzielami"