Proszę o podpowiedż,czy ta roślinka to jest kawa?kupiłam dwa lata temu w doniczce były
trzy,jedna się złamała(znaczy nie sama)-wypadek doniczka z nazwą wylądowała w
śmieciach i zapomniałam CO TO JEST.Dzięki za podpowiedż.Wedle życzenia tellerko
mozesz zrobic zdjecie samych pedow?od ziemi?te łyse mam na mysli.Nie sadze zeby to była kawa,kawa charakterystycznie wypuszcza młode liscie sa one zlozone jak rece do modlitwy a potem sie rozchylaja,u ciebie tego nie widze,poza tych kawa ma charakterystyczniejsze unerwienie
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Łodygi faktycznie są"łyse"liście dolne odpadły w ub.r.mają pół cm.a liście są miękkie,cienkie.W dotyku jakby omszone ale nie są.Lubi zraszanie,aparat pojechał
z córką na mazury.
Dzięki Kasiu,łodygi są jasno zielone i nie widzę złuszczenia.Wychodzi na to że będę musiała poprosić Zoe o przeniesienie tego postu w inny temat.Jeszcze raz wielkie dzięki.
Jolu, a czy ta roślina jest może pnączem, czy ma jednak sztywne wzniesione pędy? Pytam dlatego, że ta roślina pokazana przez Zoe wydaje mi się podobna, ale to pnącze http://www.floraforum.net...-vt1455,700.htm
Niestety też nie wiem co to może być Obszukałam już wszystko co możliwe i nic nie znalazłam
Mnie też się tak zdawało,moje "zielicho"!!!ma miękkie łodygi i cienkie ok.pół cm.
Widać na zdjęciu że ma drabinkę,podwiązałam bo łodygi się pochylały.Liść wychodzący z góry jest zwinięty,dopiero z czasem się otwiera.Wszystkie liście są bardzo delikatne i cienkie.Dwa lata temu jak kupiłam nie zraszałam i dlatego się ogołocił od dołu.Liście ma bardzo specyficzne i podobne do kawy ale teraz nie wiem co mam??