Witam ponownie ).Kasiu,weszłam na zaprzyjażnione forum z tym samym pytaniem i okazało się że to jednak kawa.W związku z tym że masz "rękę" do roślin i kawa Ci pięknie rośnie tfu,tfu...mam pytanie,jak ją ożywić aby łodygi rozwijały się prawidłowo ?bo ją troszkę zaniedbałam.
mi to naprawde na kawe nie wyglada.Popatrz czy z łodygi schodzi brazowa kora bo juz nawet młode rosliny to maja.Zasada-kwasna ziemia,woda bez wapnia,pólcien i duza wilgotnosc-nawoz bez wapnia
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Kupiłam dziś śliczną i zdrową roślinkę, a raczej roślinki kawy arabskiej. Przestudiowałam wszystkie posty i wynika z nich, że powinnam rozsadzić te jedenaście sadzonek, które żyją teraz w jednej malutkiej doniczce.
Czy rzeczywiście nie mogą pozostać wszystkie razem?
no 11 to według mnie za dużo ja bym sadziła po 3-4 sztuki.
Moje kawy kiełkują, już widać jak wyłażą spod ziemi, ale jeszcze nie całkiem się pokazały. Za to korzenie mają o taaaaaaaaaaaaaaakie długaśne, jak dorosłe rośliny
Dobra, zrobię "po Twojemu". Trochę mi żal tego zielonego gąszczu ale skoro ma to nie służyć roślinkom, to się ugnę.
Dziękuję za szybką odpowiedz.
Pozdrowinka