Owszem Karate ma szerokie spektrum ale przez to gorzej zwalcza np. przędziorki.
Jeśli te malutkie owady się poruszają to mogą być również mszyce, a z nimi Karate dość dobrze sobie radzi.
Jak kupisz preparat to zapoznaj się z instrukcją i ciecz roboczą przygotuj dokładnie wg instrukcji.
Czy to możliwe, że mój kroton będzie miał kwiatka? Mam go od 3 lat, rośnie bardzo ładnie, choc czasem zdarza mu się zrzucić jakis listek od dołu, zauważyłam jakieś 1,5 tygodnia temy, że tym razem nie wypuszcza od góry 2-3 liści, ale chyba z 6-7 naraz (normalnie całe skupisko liści). Dzisiaj rano poszłam pooglądać jak tam rosną małe listki i ku mojemu zdziwieniu zauważyłam, że prócz liści ze środka wypuszcza coś co podobne jest do kwiatostanu. Te pączki wyglądają jak wersja mini pączków bzu (takie kuleczki), Nigdy nie słyszałam żeby kroton kwitł czy to mozliwe powiedzcie?
Dzięki Iga! Wiesz nie widać na tych zdjęciach pączków, ale jak patrzę na swoje to nie mogę wyjść z podziwu. Jestem ciekawa jak one będą wyglądały jak się rozkwitną No i czas kiedy ewentualne kwiaty mogą się pojawić - u mnie póżna wiosna, hi, hi! Wszystko jakos inaczej, ale ważne że są Jak mi się uda po niedzieli wstawię zdjęcia.