Robisz podstawowy błąd dajesz za duże doniczki. Pamiętaj, że ty masz wpływ na to co roślina zje i ona nie musi jak w naturze rozbudowywać systemu korzeniowego tylko po to by coś znaleźć. Nam natomiast zależy na ładnej górze. Dlatego roślinie dajemy możliwie małe doniczki. Po 2 miesiącach od przesadzenia zaczynamy zasilać i czekamy aż korzenie porządnie przerosną ziemię i wówczas przesadzamy do większej, ale tylko na tyle by wokół korzeni był 1 cm wolnej przestrzeni.
Odzyskalam aparat wiec nadrabiam moje niedawne zakupy
Egzakum goździki nie wiem co to kupilam go za 5 zł w palmiarni taki ciut do odratowania był i doszedl do siebie równiez nie wiem co to i równiez kupiłam za 5 zl w palmiarni moja gardenia:)
A na balkonie rosną
Pomidorki żółte w ksztalcie gruszki kwitnie azalia kalanchoe odżylo na szczęście a bugenwilla rosnie jak szalona (sorki za to że fotka jest bokiem nnie zwrócilam na to uwagi przed wgraniem na fotosik)
i narazie tyle niedlugo wyplata i wycieczka do palmmiarni więc znowu zapewne coś przytargam