To bardzo mi przykro, na podstawie opisu nie jestem w stanie pomoc, proponuje kontrolowac wilgotnosc podloza, pisalas ze przesadzilas do wiekszej doniczki, moze zbyt duzej i podloze nie jest w stanie przeschnac przez co korzenie sie dusza.
*ANITA* nie znam sie na kwiatach ale wpisz w wyszukiwarkę nazwę kwiatka{ja tak zrobilem -nie miałem pojecia o jakim kwiatku piszezs} i pojawiło sie ciekawe zdjecie a także kilka podstron włącznie z tą o szkodnikach-może tam coś znajdziesz[jak Bernadka tu już ewjdzei nie mowcie ze podszywalemsię pod jej nicka} pozdrawiam Andrzej
wys.doniczki 30cm. szer.28cm.na dole jest wezsza a kwiat wysoki na ok.150cm.mysle ze to nie jest wina doniczki staram sie nie podlewac za duzo nawet zastanawiam sie czy nie za malo.postaram sie wkleic zdjecie ale musze pozyczyc aparat(moj mi jak na zlosc padl jest w reklamacji).zaczynam troszke panikowac bo jak pisalam bardzo zalezy mi na mojej roslince Andrzej napisz cos blizej bo az wstyd sie przyznac ale komuter mam od niedawna i dla mnie to czarna magia...
Ten producent sam chyba jest Owadum.
Karate, Mospilan, Nissorum 050 EC to są preparaty które pomogą. Nie wiem czy w twoim mieście jest jakiś sklep ogrodniczy. Jak nie to musisz się wybrać do takiego. Potem zrobić roztwór zgodnie z instrukcją. Jak nie będziesz rozymiała instrukcji napisz co masz to ci powiem ile masz dać.
jutro biegne do sklepu.jak kupowalam ten owadum proponowano mi subsancje do rozrobienia ale kobieta zaowazyla ze jestem z malym dzieckiem i polecila owadum bo bezzapachowy i mozna bylo spryskac w pomieszczeniu
dostalam w sklepie Karate napisane jes ze na rosliny ozdobne stosowac 5ml. na 10l. wody to nen srodek jest tak silny? na 1l.chyba powinnam dodac 2 kropelki?? i oczywiscie uwazac by nie pryskac za duzo..