Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PACHIRE
Autor Wiadomość
Petra 

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 17:30   

To bardzo mi przykro, na podstawie opisu nie jestem w stanie pomoc, proponuje kontrolowac wilgotnosc podloza, pisalas ze przesadzilas do wiekszej doniczki, moze zbyt duzej i podloze nie jest w stanie przeschnac przez co korzenie sie dusza.

Zapraszam do naszej internetowej encyklopedii
pod adresem http://www.encyklopedia.multiflora.pl/

MAGDA

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 18:23   

*ANITA* nie znam sie na kwiatach ale wpisz w wyszukiwarkę nazwę kwiatka{ja tak zrobilem -nie miałem pojecia o jakim kwiatku piszezs} i pojawiło sie ciekawe zdjecie a także kilka podstron włącznie z tą o szkodnikach-może tam coś znajdziesz[jak Bernadka tu już ewjdzei nie mowcie ze podszywalemsię pod jej nicka} pozdrawiam Andrzej :D

Zoe 
Moderator

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 21:38   

Witamy cię Andrzeju i może sam zaczniesz pisać. Przecież masz jakieś pasje?

*ANITA*

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 21:42   

wys.doniczki 30cm. szer.28cm.na dole jest wezsza a kwiat wysoki na ok.150cm.mysle ze to nie jest wina doniczki staram sie nie podlewac za duzo nawet zastanawiam sie czy nie za malo.postaram sie wkleic zdjecie ale musze pozyczyc aparat(moj mi jak na zlosc padl jest w reklamacji).zaczynam troszke panikowac bo jak pisalam bardzo zalezy mi na mojej roslince :cry: Andrzej napisz cos blizej bo az wstyd sie przyznac ale komuter mam od niedawna i dla mnie to czarna magia... :oops:

Zoe 
Moderator

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 21:42   

Anita napisz jak się ta substancja nazywała bo coś mi się nie podoba.

*ANITA*

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 21:51   

OWADUM DOMOWE firma wielobranzowa Bartosz Dorociak na mszyce,przedziorki,wciornastki,chrzaszcze,rybiki itp.

Zoe 
Moderator

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 21:58   

Ten producent sam chyba jest Owadum.
Karate, Mospilan, Nissorum 050 EC to są preparaty które pomogą. Nie wiem czy w twoim mieście jest jakiś sklep ogrodniczy. Jak nie to musisz się wybrać do takiego. Potem zrobić roztwór zgodnie z instrukcją. Jak nie będziesz rozymiała instrukcji napisz co masz to ci powiem ile masz dać.

*ANITA*

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 22:06   

jutro biegne do sklepu.jak kupowalam ten owadum proponowano mi subsancje do rozrobienia ale kobieta zaowazyla ze jestem z malym dzieckiem i polecila owadum bo bezzapachowy i mozna bylo spryskac w pomieszczeniu

Zoe 
Moderator

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 22:09   

To spryskaj na dworze i już opryskany przynieś do domu. Jeśli to niemożliwe to zrób to kiedy już dziecko śpi.

*ANITA*

Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 15:06   

dostalam w sklepie Karate napisane jes ze na rosliny ozdobne stosowac 5ml. na 10l. wody to nen srodek jest tak silny? na 1l.chyba powinnam dodac 2 kropelki?? i oczywiscie uwazac by nie pryskac za duzo..

Odpowiedz do tematu