Wysłany: 25 Wrzesień 2006, 09:02 Pilea - jakie najlepsze miejsce?
Witam serdecznie:)
Mam wielką prośbę. Zakupiłam niedawno pileę o takich drobnitkich listkach (zdjęcie tutaj : img109.imageshack.us/my.php?image=pileauf1.jpg) i mam dylemat ponieważ nie wiem czy miejsce które dla niej wybrałam będzie odpowiednie. Niby wszędzie pisze że pilee potrzebuja ogólnie dużo rozproszonego światła, a ja umieściłam swoją na półce z książkami 3,5 metra od okna zachodniego (mogę dodać że okno jest na wprost pilei te 3,5 m od niej). Dlatego bardzo was proszę o pomoc, a może ktoś ma taką pileę w domu i wie co ona lubi?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
A mnie nie.
Tak czy owak tam może być trochę za ciemno. Roślina będzie rosła, ale będzie wyciągnięta, czyli malutkie listki w znacznej odległości od siebie.
Dziękuję wam za pomoc, w takim razie przenoszę roślinkę w jaśniejsze miejsce, a w to kupię taką która tam wytrzyma:)
Jeśli chodzi o marantę i kaktusika na zdjęciu to spokojnie-postawiłam je zaraz po zakupach na targach kwiatowych na stoliku bo chciałam im fotke pstryknąć. Teraz już są na właściwych miejscach i bardzo cieszą moje oko
Dzięki raz jeszcze-pozdrawiam