Kochane jesteście kobiety!
Ja tam zawsze uważam, że najlepsze są lekcje poglądowe. Zaraz po powrocie do domu nakryję moje zdewastowane połamańce. Chcociaż kwiat pewnie się juz nie uniesie (ukorzeniam m. in. złamaną gałązkę z prawie otwartym pąkiem)... Dam znać..
jak dlugo ukorzeniaja sie zdrewniale? bo ja mam dwa w ziemi, stoja chyba juz ponod tydzien i jeszcze nie maja korzonkow, nadal sa suche... moze nic z nich nie bedzie?
nie moge ci powiedziec ile.Zalezy to od wielu czynnikow,podlej,nakryj szkłem i zapomnij na tydzien,potem wywietrz,zankryj i znow zapomnij na tydzien.Potem zajrzyj czy cos wyrosło
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Nie uwierzycie co dziś zrobiłam. Przechodziłam obok sklepu zoologicznego a tam na wystawie mieli takiego pięknego hibiskusa. I co? Weszłam i poprosiłam panią, żeby mi kawałeczek ucięła. No i takim sposobem stałam się szczęśliwą posiadaczką malutkiej sadzonki. No i tu się rodzi moje pytanie: Czy do ukorzenienia może być zwykła ziemia ogrodnicza zmieszana z piaskiem czy jednak niezbędne będzie włókno kokosowe?