OOOO bardzo bardzo chcę. Ale jak kupowałam ostatnio fiołka to musiałam przysięgać mężowi, że to ostatni kwiatek do końca roku Nie miałam wyjścia musiałam przysięgać, bo bardzo chciałam mieć tego fiołka. I co ja mam teraz zrobić. Do OBI mam daleko. Bez transportu się nie obejdzie. Będę ryczeć
Hmmm... Do Warszawy pociągiem 2,5 godzinki... Rach, ciach i w jeden dzień oblecę...
A tak na poważnie, to skoro w jednym OBI są, to ja jutro upierdliwie zadzwonię do mojego i grzecznie zapytam, czy były, czy będą i dlaczego nie mają ...
Cytuję swój poprzedni post, gdyż bardzo zależy mi na poradzie
Potwierdzam, w OBI na Okęciu widziałam niedawno przepiękne gloksynie
Ale ja tu dziś po prośbie.... radźcie, Kobitki, bo nie wiem, co z tym fantem zrobić Mianowicie moje gloksynie kwitły latem z różnym skutkiem, jak przekwitły postanowiłam od razu je zasuszyć, przestałam podlewać, potem obcięłam resztki liści i każdą bulwkę opisując (posiadam konkretne odmiany) włożyłam do pudełka a pudełko do garażu, gdzie jest trochę chłodniej niż w domu. Dziś przypadkiem postanowiłam tam zajrzeć i... bulwy ożyły i 7 z nich (na 9) wypuszcza pędy (na razie oczywiście małe). Co robić? Posadzić do ziemi? Ale czy przy braku światła nie wyciągną się i nie będą słabo kwitły? A jeśli zostawię w pudełku, to czy przetrwają do wiosny? Boję się, że się powyciągają jak ziemniaki
Ja ci Moniu nie poradzę...
Gołym okiem widać, że za wcześnie zagoniłaś je do spania, ale co z tym fantem teraz zrobić nie mam pojęcia
Pchnij PW do Zoe i Tellerki albo innego fachmana od tych krzaczków
A swoją drogą gdzie się kupuje takie cudne kolorki ?
A ja trafiłam na niespodziankę w kwiaciarni Kupiłam gloksynię już bez kwiatów za trzy złote A najlepsze, że nie wiadomo jaki ma kolor Będę czekać do wiosny, żeby się dowiedzieć
Ze tez u nas nie robia takich promocji.A wogole to ciezko u nas z bulwami gloksyn.w jednym ogrodniczym juz bylam i pani powiedziala mi ,ze u nich to nigdy takich bulw nie mieli a szkoda.Chyba na wiosne usmiechne sie do ktorejs z was o zakup ich dla mnie w waszych sklepach i o wysylke do mnie