czy doniczka ma otwor w dnie?cos mi sie zdaje ze jest za duza Spokojnie,on nie wyglada zle,spryskuj go bo po przesadzeniu ma uszkodzone korzenie i musi dojsc do siebie,jezeli doniczka nie jest za duza,to tylko go obserwuj,takie jest moje zdanie
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Adko tak roślina reaguje gdy ma problemy z korzeniami. Plamy na liściach wskazują na zalanie rośliny. Zrób test jeśli wyjmiesz roślinę z doniczki, owiniesz bryłę korzeniową ręcznikiem papierowym kilka razy i lekko uciśniesz wokół . Jeśli ręcznik zrobi się wilgotny to znaczy, że wody jest zadużo. Jeśli tylko pierwsza warstwa to jeszcze pół biedy(kolejne podlewanie dopiero wówczas jak wkładając rękę do doniczki nie poczujesz w głębi wilgoci), jeśli jednak więcej warstw lub ręcznik będzie mokry to niestety potwierdzą się moje przypuszczenia.
Mówiłam już ze ja nie mogę chodzić do sklepów ogrodniczych...wróciłam dziś z kolejnym skrzydlokwiatem,mam odmiane sporych rozmiarow,odmiane miniaturowa i ta jest trzecia,o pstrokatych lisciach.Pewnie troche bardziej kaprysna,oby nie
to juz choroba.Nie mam juz przeciez miejsca..
Choroba, powiadasz... A przez neta mozna się zarazić??? bo ja mam identyczne objawy. I skrzydłokwiat to tez mój najnowszy zakup. Teraz poluję na alokazję i gardenię. Piękny ten Twój kwiat.
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.
Choroba, powiadasz... A przez neta mozna się zarazić??? bo ja mam identyczne objawy. I skrzydłokwiat to tez mój najnowszy zakup. Teraz poluję na alokazję i gardenię. Piękny ten Twój kwiat.
moja choroba trwa nieprzerwanie od dziecinstwa
No to moja objawiła się w starszym wieku (nie mylić ze "starczym")
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.