Witam mam małe pytanko w pokoju mojego chłopaka jest 11 letnia hoja różowa jest duża i aktualnie kwitnie . Pytanie brzmi czy moge teraz pobrac od niej sadzonki? a jeśli tak to jak to zrobić i jak postepowac dalej.
będę bardzo wdzieczna za odpowiedź.
pozdrawiam
Raczej nie powinno się ciąć hoi podczas jej kwitnienia (może zacząć zrzucać kwiatki a nawet pąki, a szkoda, bo o to chodzi żeby nacieszyć się kwiatkami). Powinnaś poczekac aż przestanie kwitnąć i dopiero wtedy pobrać sadzonki. Pewnie trochę poczekasz, bo hoja kwitnie nawet kilka miesięcy.
Sirga. Jak chcesz poprawić tekst , to po prawej stronie masz taki napis "edytuj". klikasz, pojawia się twój tekst, poprawiasz i klikasz ponownie wyślij. Na dole masz też okienko "Pisownia". Klikasz, a komputer pokazuje Ci wszelkiej maści błędy, jakie zrobiłaś. Fajna rzecz. Ułatwia pisanie . Nie trzeba pisać nowych postów.
A czy ktoś mógłbymi podpowiedzieć jak pobrać sadzonki (jakiej długości,gdzie ciąć, jak ukorzenić itp) bo nie mam bladego pojecia jak a nie chciałabym niechcący coś zrobić temu okazowi.