MAM MAŁE PYTANKO WIE MOŻE KTOŚ ILE WYNOSI OKRES WEGETACJI CHRYZANTEM??? CHCIAŁABYM WYSIAC JE TAK ABY MIEĆ JE NA 1 LISTOPADA. NO I MAM JESZCZE JEDEN PROBLEMNA MOIM FIOŁKUPOJAWIŁY SIĘ ROBAKI A KONKRETNIEJ WYCHODZA ONE SPOD LIŚCI (KRZACZKA) TAKIE CZARNE I NA GRZBIECIE MAJĄCOŚ BIAŁEGO. JAK TO ZAUWAŻYŁA PRZENIOSŁAM KWIATA DO BARDZIEJ NASŁONECZNIONEGO POMIESZCZENIA ALE TO NIC NIE POMOGŁO DODAM JESZCZE ZE ZE TO COŚ CHYBA JESZCZE PODGRYZA MOJEGO FIOŁKA BO LIŚCIE DOLNE "KRUSZĄ SIĘ" I WIDAC SLADY PROSZE O PORADE
Ja do tej pory nie spotkałam się z wysiewem chryzantem, przynajmniej w przypadku takich "na własny użytek". U mnie w domu zawsze były rozsadzane z karp. Poza tym, podejrzewam, że nie chodzi Ci o tegoroczny 1 listopada, ale ja niestety nie wiem, kiedy trzeba byłoby je wysiewać, podejrzewam, że wiosną, dokładniejszy termin zależnie od odmiany.
Nikt poza wybitnie specjalistycznymi szklarniami produkującymi siewki nie bawi się w siew nasion. Nawet na potrzeby produkcji szklarniowej robi się to z sadzonek. Ale jeśli chcesz spróbować to wysiej nasiona w marcu. Powinny zdążyć.