Zastosuj radę Rabina dla Mośka.
Do Rabina przychodzi Mosiek i mówi:
- Pomóż mi Rabi. Jestem taki nieszczesliwy. Mam małe mieszkanie. W takich warunkach nie da się zyć. Co mam zrobić?
- Mówisz Mosiek, że w domu macie ciasno.
- Oj, ciasno, ciasno. Ja, żona, pięcioro dzieci i teściowa.
Na to odparł Rabin.
- To ty idź na targ i kup kozę. Po tygodniu, jak z nią pomieszkacie, zgłoś się do mnie.
Żyd tak zrobił jak mu Rabin kazał i po tygodniu zgłasza się do niego.
- No jak ci się żyje Mosiek?
- O, ja nieszczęśliwy. Nie można wytrzymać z tą koza, w mieszkaniu nie ma nawet centymetra wolnego miejsca, a jeśli nawet jest, to z odchodami na podłodze. Co mam robić?
Na to Rabin.
- Idź i sprzedaj kozę. Wróć do mnie po tygodniu.
Żyd jeszcze tego samego dnia sprzedał kozę. A po tygodniu wraca zadowolony.
- No i jak tam Żydzie?
- Dziękuje, dziękuje Ci Rabi za radę. Od kiedy pozbyłem się kozy jest tyle miejsca w mieszkaniu. Jakże jesteśmy szczęśliwi.
hihi, to mi przypomniało pewną sklepową sytuację - widzieliśmy dziś z mężem w markecie kubki o nazwie "Kubek na Dzień Matki" Czy w unii Dzień Matki obchodzi się we wrześniu????
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.
a ja mam taki: idzie przez las czerwony kapurek, wiadomo dla babci koszyczek wspaniałosci niesie, wtem z lasu wysakuje wilk:
-dawaj co tam masz bo jak nie to cię dotknę tam gdzie nikt cię nie dotykał
- chyba w koszyczek- odpowiada kapturek