Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie te nocne marki cz.2
Autor Wiadomość
Dolliania 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 10:33   

tellerka napisał/a:
Potraktuj sprawę tak czy owak ulgowo, i zwal potem winę na egzaminatora :D

O, i to jest dobra rada :wink: :wink:

Gdy pisałam o ulgowym traktowaniu całej sprawy i wmawianiu sobie, że to jest TYLKO prawo jazdy, chodziło mi nie o to, że umiejętności jeżdżenia można bagatelizować. Broń Boże. Miałam na mysli fakt, że bez prawa jazdy naprawdę można żyć. Choć jest ono niezmiernie przydatne. U nas w rodzinie NIGDY nikt nie miał samochodu. Jeździć w miarę często autem (jako pasażer) zaczęłam dopiero, gdy mój małżonek kupił (opisanego Ci już, Tellerciu) dużego fiata. Nigdy nie tęskniłam i nie marzyłam o prawie jazdy. Troszkę mi się odmieniło, gdy kupiliśmy nowsze autko :wink: Wszędzie chodziłam na piechotę, a jeśli miałam dość - mąż mnie podwoził. Spróbować postanowiłam trochę dla hecy :mrgreen:
Teraz marzę o ładnym malutkim citroenku, albo mikrze :lol: czy zgoła "cieniasku", ale jesli nie zdobędę papierka i nie będę jeździć autkiem, to nie będzie to wielki dramat.
Nasze wspólne autko nie nadaje się do jeżdżenia dla mnie, bo jest zbyt ogromne. Bardzo niepewnie się w nim czuję i nawet przy wysuniętym fotelu... właściwie nie dosięgam nogami do pedałów (Bozia poskąpiła wzrostu).
Duzo bardziej niż o samochodzie marzę jednak o psie... Zbieramy na szczeniaka i wszystkie samochodowe komisy mogą się schować :grin:

Dolliania 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 10:37   

Famelio, u nas z ośrodka egzaminowania wyjeżdża sie pod górkę. Jeśli na górze szaleją auta, juz na wstepie trzeba zahamować, zaciągnąć ręczny, a potem z niego ruszyć. Na wstępie zatem się wyłoże :D To niemal pewne, jak amen w pacieżu. Wiem, że gdy uda mi się wyjechać na miasto - nic już nie będzie gorsze i z pewnością dam radę :mrgreen:

Famelia 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 11:08   

Aniu spokojnie, ja już po tych trzech razach wiem, że egzamin jest "do zdania", nie widzę żadnej winy egzaminatorów (raz nawet miałam kobietę) a tylko i wyłącznie swoją. Żal mi tylko pieniążków no i... mówiąc szczerze nie jestem przyzwyczajenia do porażek. I to mnie najbardziej boli :oops:

Pozdrawiam, Agnieszka

Dolliania 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 11:23   

Bardzo jesteś uczciwa. Mam znajomą, która zwlekała ze złożeniem podania o egzamin do czasu aż... jej ciąża stanie się widoczna. Mówiła otwarcie, że ma problemy z samochodem, jeździć umie bardzo średnio, ale liczyła na to, że nikt nie zdobędzie się na odesłanie z kwitkiem kobiety ciężarnej....

Famelia 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 12:49   

I miała rację - bratowa mojej koleżanki zdawała w ciąży i to mocno zaawansowanej. Egzaminator był bardzo dla niej miły i delikatny bo bał się, że mu tam urodzi :lol: no i na koniec mówi do niej "ok, zaliczę pani ten egzamin, ale zanim wyjedzie pani na główne drogi proszę poćwiczyć z mężem na jakichś mało uczęszczanych" :lol:
Szkoda że nie zdążę mieć mocno zaawansowanej ciąży do środy :wink:

A poważnie nie dać się zjeść nerwom. Powodzenia.

Pozdrawiam, Agnieszka

aiszo 
Moderator

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 12:52   

Starsi ludzie (starsi ode mnie :mrgreen: ) mówią, że jak się czegoś odmówi kobiecie w ciąży, to....myszy im wszystko zjedzą w domu :shock: :shock: :shock:

Famelia 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 12:56   

Może gościu bał sie zatem myszy :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam, Agnieszka

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 13:02   

Famelia napisał/a:
Szkoda że nie zdążę mieć mocno zaawansowanej ciąży do środy

Ale poduszkę chyba zdążysz kupić ? ;-) :mrgreen:

W każdym razie obu forumowym zdającym życzę powodzenia :-) Nie dajcie sie instruktorom, egzaminatorom i czterokołowym potworom :mrgreen:

Dolliania napisał/a:
Nasze wspólne autko nie nadaje się do jeżdżenia dla mnie, bo jest zbyt ogromne.

Dollianiu, Ty jeszcze zobaczysz kiedyś - duże jest najlepsze :-)
Ja uwielbiam wielkie samochody - jednym z moich ukochanych był Ford Transit ;-)
Pół roku temu jeszcze miałam moje ukochane kombi, za którym ciągle bardzo, bardzo tęsknię :cry: Może moje nowe autko jest piękniejsze (no dobra, na pewno jest :neutral: ), ale... w życiu nie tylko uroda sie liczy ;-) Straciłam bagażnik do wożenia psiarni, a i jak jakiegoś krzaczora większego chcę przytargać, to muszę się męża prosić :evil: Już postanowiłam, że mój następny samochód będzie ciężarówką ;-) :mrgreen:
No i, oczywiście, w dużym jest bezpieczniej ;-) :-)

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

tellerka 
Moderator

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 13:52   

inna jagna napisał/a:
No i, oczywiście, w dużym jest bezpieczniej

Ja też tak uważam ... a zwłaszcza od czasu gdy kobita usiłowała mi wjechać w drzwi kierowcy na skrzyżowaniu w Płońsku (tam są teraz światła). Gdybym miała małe auto... raczej bym tu z wami nie rozmawiała. :evil:

Pozdrawiam :)

nowira 

Wysłany: 26 Sierpień 2007, 14:01   

Ja też uwielbiam duże samochody, no może nie ciężarówki :mrgreen:
Jeżdżę od 30 lat różnymi, obecnie Seatem Cordoba 1,6 /od 9 lat/ i jestem bardzo zadowolona :lol:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi