Mam pytanie do ekspertów komputerowych. Muszę do jutra do północy zaliczyć szkolenie e-learningowe. Problem polega na tym, że pracuję na laptopie a potrzebuję klawiatury numerycznej. Czy można to jakoś obejść. Probowałam z klawiaturą ekranową ale w ogóle mi nie działała i nie wiem co robiłam nie tak.
Może mi ktoś pomóc, bo obleję ten cholerny kurs.
Ciężko to wytłumaczyć bo nie znam tego komputerowego języka. Chodzi o to, że muszę wypełnić takie formatki na jakich będę pracować. Każda taka formatka ma swój numer, który trzeba wpisać, żeby się otworzyła. Tylko, że do tego potrzeba klawiatury numerycznej gdyż komputer nie widzi tych cyfr umieszczonych u góry, a w "laptoku" nie ma tych z boku.
Chciałam pożyczyć od sąsiadki klawiaturę ale nie miała wejścia USB. Doczytałam, że można użyć klawiatury ekranowej ale u mnie nie działa. Pewnie coś robię źle ale nie mogę dojść co?
Chciałam siostrę namówić, żeby zrobiła to za mnie, to małpy akurat dziś nie ma w necie. Chyba będę musiała jutro do niej jechać a straszliwie mi się nie chce, tym bardziej, że mam jeszcze skrzynię innej roboty pracowej w domu. Ale się rozpisałam...
Potrzebujesz to do jutra, tak?
To ja ci jutro powiem, bo moje Szczęście jest spec od takich rzeczy - tyle, że dzisiaj cierpi okrutnie na ból głowy, więc go nie będe męczyć. Zapytam zaraz z rana... Bo mnie nic mądrego nie przychodzi do głowy, poza kupieniem zewnetrznej numerycznej klawiaturki, ale to nie jest pomysł na niedzielę... Na przyszłość sobie o tym pomyśl, bo to bardzo wygodne rozwiązanie - klawiaturka jest maleńka, więc można ją razem z laptopem nosić.