Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
koteczki i zwierzątka domowe cz VI
Autor Wiadomość
Dolliania 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 15:31   

moniq napisał/a:
ta jest już dorosła i raczej obchodzi ją ciepły kocyczek w fotelu) :wink:

To zupełnie tak jak moja. Jest już stateczną damą, i gdy kocię nie odpowiada na jej awanse, rezygnuje i rozkłada się w pierwszym lepszym fotelu, byle był odpowiednio miękki i głęboki :grin:

moniq 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 15:34   

miałam na myśli kocicę teściów :mrgreen: ale króliczka też jest już "zblazowana" (tak by zapewne powiedział Gigar gdyby mówić potrafił)

Dolliania 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 15:36   

Acha, to jakoś źle przeczytałam.
Nie jestem pewna, czy to już było - jeśli tak, to przepraszam:

http://pl.youtube.com/watch?v=i3Oe2fMqb1Y

pigula 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 17:31   

Dziwi mnie, że ja nie umiem zlokalizować siosiania ;) Nie czuję w mieszkaniu, że gdzieś zrobiła (a musiała gdzieś). Czy ja węch straciłam? :razz: Poradzimy sobie i z tym... :lol:
W każdym razie, jak przed chwilą wstałam... zlokalizowałam kocicę w łazience za szafką (ciemno, ciepło od rur grzewczych). W kuwecie ta biedna kupka, co ją wsadziłam i suchusieńko. Dziewczyna dała się zaprosić na odrobinę mokrej puszeczki. Położyłam koc na pralce i to był niezły pomysł, bo po jedzeniu tam sobie wskoczyła.
Wetka, niedawno zadzwoniła i potwierdziła USG jutro na 9 rano. Jeszcze mam bidulinkę zbudzić o 6 i włożyć do transportera (większe prawdopodobieństwo, że doniosę ją do lecznicy z choć trochę pełnym pęcherzem).
Cenę sterylki, podałam piaseczyńską (lecznicę mam 15 min z transporterem w rękach - znaczy blisko domu). Nie wiem ile się płaci za tę usługę w Warszawie (wiem, że koty schroniskowe coś ok. 70 zł). Przeżyję i tyle, żeby tylko było z nią ok. :roll:

tellerka 
Moderator

Wysłany: 4 Listopad 2007, 17:45   

moniq napisał/a:
oto jak się kochają

Ja bym jednak zostawiła królikowi jego azyl... bez wstępu dla kota.
Czasami pomieszkuje z nami szynszylka... i królik dzielnie broni przed nią swojej klatki ;)

Pozdrawiam :)

makosz11 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 17:49   

Będzie dobrze,na pewno będzie tylko musisz mieć mnustwo cierpliwości - trzymamy kciuki za kocinkę.Niech narazie pomieszkuje w łazience-mój Miki bardzo długo mieszkał wyłącznie w moim pokoju,najczęściej pod stolikiem między fotelami a wybierał się na zwiedzanie za moim wózkiem.Nawet kuweta stała pod moim biurkiem,a miska z suchym nadal w moim pokoju mimo,że jada w kuchni.Jak zabrałam miskę z pokoju to siedzi w tym miejscu,czeka i beczy bym oddała chociaż w kuchni ma taką samą z suchym! :shock: ...Nauczył się pić wodę z fontanny,z miseczki nie pije i co 2,3 dni wymieniam cała wodę czyli 5 l przegotowanej bo pompka musi mieć albo destylowaną albo chociaż przegotowaną. :grin: Kicia powoli zacznie akceptować większą przestrzeń ale to wymaga czasu,tolerancji z twojej strony nawet jak przytrafi się jakaś niemiła niespodzianka.

moniq 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 18:06   

tellerka napisał/a:

Ja bym jednak zostawiła królikowi jego azyl... bez wstępu dla kota.

ja jestem za integracją zwierząt (zawsze żyły u mnie razem koty z królikami, psy z kotami itp)
A poza tym tego się nie da logistycznie zorganizować, bo musiałabym trzymać królika w zamknięciu albo jak wychodzi zamykać mu klatkę :roll: a nigdy przez 3 lata tego nie robiłam

acha, i klatka nie jest azylem dla królika, tylko kibelkiem i jadalnią. gdzie indziej się azyluje :grin:

JeyDee 
Moderator

Wysłany: 4 Listopad 2007, 18:43   

makosz11 napisał/a:
Nauczył się pić wodę z fontanny,z miseczki nie pije

No cóż... :roll:
Żaden z naszych kotów nie pił z miseczki :cool:
Śp. Futrzak pijał wyłącznie z ludzkiego dzbanka (czyli musiały stać 2 dzbanki), śp. Czarny z czego popadło, a Stefek i Mufka najchętniej z konewki (oddałam im tę najulubieńszą, żeby nie wpaść w nerwicę na tle spożycia wody z nawozem :razz: ).

A Stefan bezczelnie śpi w szkodzie...

Dolliania 

Wysłany: 4 Listopad 2007, 18:47   

Ło matko z córką! To mój jakiś dziwny jest. Pije wyłącznie z miseczki, nie grymasi przy jedzeniu i w ogóle jest tak grzeczny, że aż nudny. Po mnie to ma :mrgreen:

JeyDee 
Moderator

Wysłany: 4 Listopad 2007, 18:48   

Dolliania napisał/a:
Po mnie to ma

Jaaasne ! :razz: :mrgreen:

A Stefan bezczelnie śpi w szkodzie...

Odpowiedz do tematu