Zapomniałam dodać jeszcze jedną moją ulubioną autorkę. To Stanisława Fleszarowa Muskat.
Jej powieści czyta się jednym tchem, choć nie są całkiem współczesne
Nie czytałam Można prosić o podanie jakiś tytułów??
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.
Proszę uprzejmie
MILIONERZY
KOCHANKOWIE RÓŻY WIATRÓW
to komplet
POZWÓLCIE NAM KRZYCZEĆ
PRZERWA NA ŻYCIE
WIZYTA
to taka trylogia
ZATOKA ŚPIEWAJĄCYCH TRAW
LATO NAGICH DZIEWCZĄT
CZARNY WARKOCZ
STANGRET JAŚNIE PANI
MOST NAD RWĄCĄ RZEKĄ
CZTERECH MĘŻCZYZN NA BRZEGU LASU
POD JEDNYM DACHEM, POD JEDNYM NIEBEM
PASJE I USPOKOJENIA
DWIE ŚCIEŻKI CZASU
SZUKAJĄC GDZIE INDZIEJ
Wiele z tytułów rzeczywiście obiło mi się o uszy. Samo nazwisko autorki też. Nie czytałam niestety żadnej pozycji, co wcale nie znaczy, że nie nabrałam na nie ochoty Poszperam w bibliotekach.
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
Pozdrawiam.
No dobra, odsłonię się. Wiecie, skąd jest mój podpis? Z książki Janiny Wieczerskiej "Zawsze jakieś jutro". Zawsze pomagała mi żyć. Wtedy miałam 14 lat. Nie uwierzycie, do tej pory posiłkuję się jej filozofią życiową. Od szczenięcej młodości po całkowitą dojrzałość Jak Dądrowska z "Nocami i dniami".
Ten Twój podpis Aiszo to i mi zaczął pomagać żyć. Moniczka, a co najbardziej lubisz Chmielewskiej??? bo ja te pierwsze:"Wszyscy jesteśmy podejrzani", "Całe zdanie nieboszczyka", "Wszystko czerwone" (moja ulubiona), "Boczne drogi", "Romans wszechczasów"
Pozdrawiam.
Duuużo wiecej wydaje na książki niż na cokolwiek innego. To moja najwieksza i z niczym nieporównywalna pasja. Z zawodu i zamiłowania jestem filologiem jezyka polskiego. No i mam taką manię, że kupuję głownie książki w twardych oprawach.
Aniu no to witam koleżankę po fachu. Jaka masz specjalizację? Ja nauczycielską i od roku pracuję w zawodzie
Co do przechowywania książek, to mam ten komfort, że przeznaczyłam sobie osobny pokój na bibliotekę. Mam w nim 5 regałów po 8 półek każdy. Na razie mam jeszcze kilka wolnych półek, ale w myślach ustawiam już kolejny regał
Niestety mój mąż nie lubi czytać Na szczęście nie broni się rękami i nogami, ale tłumaczy się brakiem czasu i jedna książka na kilka lat to wszystko. Pocieszam się tym, że toleruje moją miłość do książek, ale nie o wszystkich zakupach go informuję