Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mała obsesja?
Autor Wiadomość
Mirabilis 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 17:26   

Nie odpuszczam żadnej kwiaciarni po drodze, "w gościach" grzebię tubylcom po doniczkach, papier toaletowy koniecznie od dołu. I uwielbiam twórczy bałagan na biurku (w porównaniu z biurkiem M wygląda jak po tornadzie klasy 5. - w ten sposób odreagowuję pedantyzm szefa, nawet długopisy musi mieć poukładane wg koloru. Rozumiem, że na jego biurku, ale dlaczego na wszystkich :evil: :evil: :evil: ?)

ewka 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 18:46   

Zrobiło mi się niezręcznie i przeprosiłam. Tłumaczył, że to pośpiech winien błędów.

ewka 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 18:52   

Może mam skrzywienie zawodowe, ale błędy w mowie i piśmie od razu zauważę. Mam koleżankę typu " ą ,ę " i jej pseudointelektualne wywody doprowadzają mnie do szewskiej pasji, a powiedzonka np. ad hop zamiast ad hoc powodują zgrzytanie zębów.

wiolek 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 19:31   

a ja odwrotnie, nie poprawiam, ale trudno uśmiech ukryć jak mi rodzona siostra już od trzech lat używa (jako ulubionego powiedzonka) "suma sumau"

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 3 Listopad 2007, 19:51   

Mnie jest niezręcznie poprawiać cudze błędy, ale jestem na ich punkcie bardzo czuła... Jednym z powodów, dla których ostatecznie zdecydowałam się rozstać z pewnym facetem po prawie trzech latach było to, że on ciągle mówił "kompać się" i "somsiad" :twisted:
Natomiast bardzo bawią mnie zabawy językiem - i to zarówno na poziomie zdania, jak pojedynczego słowa. Pod tym kątem patrząc, "ad hop", użyte świadomie, bardzo mi się podoba :mrgreen:

Dopisane po chwilce: poprawiłam jeden stylistyczny błędzik. Nie powiem jaki, bo się wstydzę :oops:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

JeyDee 
Moderator

Wysłany: 3 Listopad 2007, 19:53   

inna jagna napisał/a:
"ad hop", użyte świadomie

.. jest po prostu cuuudne :mrgreen:

A Stefan bezczelnie śpi w szkodzie...

ewka 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 19:56   

Użyte świadomie...

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 3 Listopad 2007, 20:00   

ewka napisał/a:
Użyte świadomie...

Aaa... Toż ja Twojej koleżanki wcale nie usprawiedliwiam :mrgreen:
Co nie zmienia faktu, że powiedzonkiem się po prostu zachwycam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

Teśka 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 20:54   

A mi nóż w kieszeni się otwiera jak słyszę, a słyszę często :shock: 5 metry :shock: 11złote
Ekspedientki w sklepie jak wydają reszty .... proszę reszty :shock: , 19 grosze(z akcentem na e) :shock:

Monia68 

Wysłany: 3 Listopad 2007, 21:09   

Ktoś mi kiedyś próbował udowodnić, że forma swetr jest tak samo poprawna jak sweter.
Nie cierpię, gdy mówią traktować za... i uważać jako...
Przykładów, niestety, można podawać setki.

Odpowiedz do tematu