niestety moje przeczucia sie sprawdzily.Cisnienie w oczach kilka razy wyzsze niz dopuszczalne..w listopadzie operacja w klinice w Koln tydzien ma byc w szpitalu potem w styczniu drugie oko
Skoro chcą operować, znaczy, że nie jest jeszcze tak źle. Głowa do góry, będzie dobrze, zobaczysz
kasia napisał/a:
u was tez tak zimno?
W Szczecinie chłodnawo, ale dzisiaj było całkiem znośnie. Po raz pierwszy w tym tygodniu nie zmarzłam w pracy
kasia napisał/a:
ale czy ja dziwna jestem ze przy temperaturze 19 stopni trzese sie jak osika?
E tam dziwna od razu. Przeciętna inaczej bym powiedziała Ale tak serio: u mojej siostry w poprzednim mieszkaniu temperatura nie przekraczała 21 st. Zazwyczaj w zimie siedziałam u niej w kurtce i pod kocem, a absolutnie nie jestem zmarzluchem. Mi jest przeważnie zawsze gorąco
Co z pracą? Wiesz już coś?
u tzeta jest ten problem ze choroba postapila za szybko i zamiast laseru od razu jest operacja.Ale jest nadzieja ze po operacji bedzie spokoj na ok 15 lat a Ăźpotem znow sie wszystko zacznie i znow operacja.Zobaczymy.
Co do kolorow,nadal jestem za rozami ale materac lozka jasny,ecri,a niektore poduszki w roze ale to w przyszlosci,narazie neta brak,okazalo sie ze od jutra przylacza nam net ale mamy cos nie tak z kablem,mam nadzieje jutro sie rozjasni wszystko.
Kot sie uspokoil.Juz nie probuje zamordowac osiatkowania balkonu za to dostaje szalu jak widzi inne koty na podworku,inne koty czuja ze u nas dom lubiacy zwierzaki i pod balkonem mamy czesto kolejke odwiedzajacych kotow..czekaja az cos sie im rzuci
Co do pracy to troche wszystko potrwa,nie wiem kiedy bede miala odpowiedz,moze za kilka tygodni.Ale nie zamierzam w tym czasie tylko czekac,rozgladam sie,od poniedzialku wysylam cv.I strasznego stracha mam,jak znow bede musiala na rozmowe pojsc,bo tak sie denerwuje ze moj niemiecki gdzies ulatuje wystarczy ze ktos spyta wie bitte..i juz sie zacinam
wczoraj byli u nas znajomi ja ubrana w swetry,rajstopy i grube skarpety a oni w krotkich podkoszulkach chyba faktycznie cos ze mna nie tak im bylo cieplo tylko ja sie trzeslam,od 3 tygodni spie w dwoch parach skarpet i w dlugich pijamach,a jak wychodze spod kodry to mi zimno dzis na szczescie na dworzu cieplutko,20 stopni i mam tylko sweter i grube skarpety co to bedzie jak przyjdzie zima?na szczescie tu nie jest tak zimno w zimie jak w POlsce,najwyzej -10 ale przewaznie - 4-6 to ja zamarzne
cisnienie jak zwykle 90 na 50 znajoma indyjka polecila mi herbaty przyprawiane,np gozdzikami,cynamonem bo rozgrzewaja,musze sobie chyba zakupic,bo jak narazie pomaga mi wlasnie picie co pol godziny goracego kubka herbaty bo wtedy na pewien czas mi cieplo. nie cierpie momentu kiedy to trzeba zdjac pijame by sie ubrac bo zamarzam
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Połaziłam trochę po necie w sprawie Twego zimna i doszłam do wniosku, że trzeba z tym do lekarza.Przyczyną mogą być ,cytuję "Choroby tarczycy lub choroby niedokrwienne. Słabe krążenie." . Wpisałam w google: -Ciągle mi zimno - i tam się naczytałam.
Może okazać sie, że nic Ci nie jest Ale sprawdzić nie zaszkodzi A z Tzetem będzie dobrze. Może mu nawet po tym zabiegu okulary nie będą potrzebne
tak tez mi powiedzial znajomy tzeta.I ze mam Hb sobie zbadac.Wybiore sie do lekarza.
Co do tzeta.U niego klopoty ze wzrokiem nie maja sie nic a nic do jego choroby.Wiec tak czy siak okulary bedzie nosil ale ja go akurat w okularach lubie
witaj Kasia ,a mnie bardzo pomaga "ginko-far,okazuje się że to serce słabe ,i ciśnienie niskie ,poza tym ,biorę żeń-szen,a rano łyżkę tranu ,ale jak wychłodzę sobie organizm ,to mi zimno , tak sobie myślę,że krew mam za gęstą ,lekarz podpowiediał,;rano 1/2 polopiryny na rozrzedzenie krwi,a w sobote zrobiłam sobie spirytus rozcieńczony i exstra,przeszło mi zimno,dziś jest ok,odpukac
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
spirytus?bleeee nie cierpie alkoholu zaraz mam cofke,a jak ten spirytus rozcienczylas i ile trzeba wypic...na sama mysl juz mi niedobrze ale jakby pomoglo..lekarz mi zaleci lampke szampana z rana