Adminie mój kochany! Mówiłeś, że "reszta wyjdzie w praniu". Więc zgłaszam, że u mnie ( może tylko u mnie) po otwarciu forum pojawiają się komunikaty " nieczytane posty", a one były już wielokrotnie czytane.
Adminie mój kochany! Mówiłeś, że "reszta wyjdzie w praniu". Więc zgłaszam, że u mnie ( może tylko u mnie) po otwarciu forum pojowiają się komunikaty " nieczytane posty", a one były już wielokrotnie czytane.
Witaj
w którym dokładnie miejscu?
czy chodzi o komunikat "Zobacz posty nieprzeczytane" na górze strony?
proszę o dokładniejszy opis problemu
To sie pojawia czasami i w różnych tematach. Na przykład teraz mam komunikat " zobacz posty nieprzeczytane", klikam a tam informacja, że w dziale Hippeastrum/Amarylis ---- część 4 ma nieprzeczytany post tellerki. I to z wczoraj.
Z kolei po otwarciu strony głównej forum mam zaznaczony post Kasi jako nieprzeczytany. I słownie w tabelce i w postaci kwiatuszka z czerwonym środkiem.
Nie wiem aiszo czy o to chodzi ale mnie również drażnił nie wygaszający się kwiatek mimo, że przeczytałam wystkie posty z ostatniej strony.
Drogą prób doszłam do tego, że on nie wygaśnie do chwili jak nie przeczytam wszystkich postów napisanych po moim wylogowaniu się. Czyli spóbuj wejść na poprzednią stronę.
Mnie to bynajmniej nie drażni, ale również , nawet po przeczytaniu wszystkich postów , temat dalej "swieci" na czerwono. Co więcej, nie pomaga opcja oznaczenia wszystkich tematow w dziale, jako przeczytane. Nic nie daje również wyjście ze strony www. Jedynie sprawe załatwia oznaczenie "oznacz wszystkie fora jako przeczytane", u dołu strony forum.
spróbujcie po przeczytaniu danego postu czy danej strony wrócić na stronę główną - ale nie poprzez komendę wstecz lub przez kliknięcie dodatkowym przyciskiem na myszy - tylko poprzez kliknięcie na odsyłacz, który jest na samej górze nad naszymi postami - kiedy wrócicie do strony głównej kliknijcie jeszcze raz na posty nieprzeczytane - może wtedy będzie już wszystko ok - ja zawsze tak robię i nigdy nie mam z tym problemów.
Ja też tak robię....
Jeżeli się wraca przez wstecz to wyświetla się poprzednai, nie zaktualizowana zawartość strony.
A może.. w danym dziale kryje się jakiś nieprzeczytany temat... tyle że jako 'przyklejony' jest mało widoczny jako 'pokolorowany'?
Bardzo proszę, dla mnie, gdy coś świeci się 'bezpodstawnie' zrobić następującą sekwencję:
1. wejść na stronę główną forum, i zrobić odśwież (w IE będzie to F5 lub taka karteczka z 2 zielonymi strzałkami, w Operze tez jest taka ikonka)
2. kliknąć w 'nieprzeczytane posty'.
3. w 2 kolumnie - 'Tematy' kliknąć w tytuł tematu.
I uczciwie przyznać się na forum - było wcześniej przeczytane czy nie.
Z mojego doświadczenia powiem, że zdarza się, że jeżeli w danym temacie jest więcej nieprzeczytanych postów i 'podzieliły się' na 2 kolejne strony, to jeśli nie wejdzie się stronę następną to nadal tam zostaje nieprzeczytany post.
Stąd moja prośba o sprawdzenie wg. 'recepty'
Prośbę swoja motywuję koniecznością pomocy adminowi w wyśledzeniu co jest 'nie tak"