A czy wszyscy obchodzą urodziny ?! Ja od lat - tak sie u nas przjęło - obchodzę imieniny.Kiedyś cieszyłam sie na urodziny, ale od jakiegoś czasu wolę o tej dacie nie pamiętać.
Zdecydowanie lepiej obchodzić imieniny !!!!
to zależy kto skąd pochodzi, u nas na Śląsku świętuje się właśnie urodziny imieniny to na zasadzie że na ogół połowa ludzi nawet nie wie kiedy je właściwie ma... ale nie wszyscy muszą wpisywać też w ustawieniach swoją datę urodzenia...
Krysiu przyjmij do wiadomości że:
- nasz wiek ma również swoje dobre strony, (o większości da się rozmawiać tylko na pw by nie gorszyć co młodszych)
- możemy wreszcie zajmować się tym co lubimy tak naprawdę,
- że młodsi też będą za jakiś czas na naszym miejscu nawet jeśli sobie tego nie życzą
- ceną jest tylko mniej gładka skóra, ale to się da przeżyć pod warunkiem, że nie będziesz ciągle porównywała swego odbicia lustrzanego z odbiciem córki.
Moniko mój post nie był skierowany przeciwko tobie to raczej swoista recepta na dobre poczucie dla wszystkich w moim wieku. A ja w tym roku skończę 60.
Możliwość włączenia takiej funkcji istnieje i myślę, że poproszę admina o włączenie jej.
Chyba znowu nie tak sie odezwałam. Ja miewam tylko czasami złe chwile, np. po dzisiejszej działce, gdzie rąk nie można "doprać" do ludzkiego wyglądu - nie mówiąc już o ich gładkości.
A z obchodzeniem urodzin powoli jakoś się godzę - i wcale nie chodzi o moje,ale o zwyczaj.Jak pisałam, jest to dla mnie nowość - pochodzę z lubuskiego i tam nie obchodziło się urodzin tylko imieniny.Z tym zwyczajem zetknęłam się dopiero w Poznaniu. Może to trochę też lenistwo - łatwiej pamiętać o imieninach /zwłaszcza popularnych/ niż o urodzinach. Ale takie czasy,że trzeba się do nowych "trendów" dostosowywać.
Więc oświadczam głośno - nie mam nic przeciw
JA TEŻ POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!
Już lada moment będziemy mieć DWIE JUBILATKI (jak to przeczytałam w jednym z ostatnich postów................)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!