Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam problem z wstawianiem zdjęć na forum
Autor Wiadomość
Zoe 
Moderator

Wysłany: 20 Marzec 2007, 16:50   

Jak znam życie to Fostrot wkleił dwa różne zdjęcia.

foxtrot 

Wysłany: 20 Marzec 2007, 17:06   

No przeciez to widać :D Bo niby po co dwa takie same :lol:

P O Z D R A W I A M

dachasia 

Wysłany: 21 Marzec 2007, 02:19   

Problem w tym,że ja robię to wszystko co mi radzicie i niestety nic z tego nie wychodzi na tym forum. Jestem zarejestrowana na 2 forach działkowych i na oczku wodnym i tam nie mam żadnych problemów. Tu jaki bym kod nie wkleiła z fotosika, czy np. miniaturkę, czy miniaturkę z możliwością powiększenia zdjęcia nic się nie otwiera. Jedynie aktywny jest kod do strony ze zdjęciem.To samo w żabce. Nie mogłam skopiować złego adresu np, bez nawiasu bo klikam lewym przyciskiem na link, zaznaczm go i kopiuje prawym, potem przenoszę do okna z postem i prawym przyciskiem funkcją wklej wklejam.
Zoe zmiana w poście też nic nie daje, bo próbowałam już przy tej hoi i nie tylko(jeśli pamiętasz wstawiałaś moją jukę)wielokrotnie i z podglądem i po wysłaniu postu z funkcją zmień.A ponieważ jestem uparta to próbowałam też na Wrzucie i też bez skutku.Sama jestem ciekawa "ki diabeł " w tym siedzi. Naprawdę nie jestem zielona na forum, jak niektórym się wydaje. Mam na swoim koncie na różnych forach ponad
1000 postów. Wiec już coś niecoś wiem na ten temat. Jeśli Zoe możesz coś rozgryść w tym temacie to proszę bo to mi nie daje spokoju. Wydaje mi się,że inne osoby też mogą mieć problemy, bo widziałam na forum-podobnie jak u mnie linki do zdjęcia, a nie zdjęcie, ale może to przypdek. Pozdrawiam

Po zmianie postu wklejam miniaturkę na forum

A oto miniaturka na forum( zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze

Wiecej przykładów nie będe dawała. Na podglądzie nie ma zdjęc tylko linki i to nie aktywne
Elenka 60 twoją wersję z usuwaniem części z początku linku i ostatniego nawiasu też przerobiłam - niestety bez skutku
Nie wiem Zoe, czy zauważyłaś,że nie działa mi też funkcja pogrubiania liter

tellerka 
Moderator

Wysłany: 21 Marzec 2007, 10:41   

Może wyłączyłaś jakieś opcje na dole, przy odpowiedzi?

Pozdrawiam :)

Zoe 
Moderator

Wysłany: 21 Marzec 2007, 12:26   

Dachasiu już rozgryzłam dzięki podpowiedzi Tellerki.

Weszłam w twój post i sprawdziłam. Masz zaznaczoną opcję Wyłącz BBCode w tym poście. Problem w twoim profilu. Musiałaś niechcąco wyłączyć tą funkcję bo standardowo jest włączona.

Pomajstrowałam w twoim profilu i teraz już powinno być wszystko w porządku. Przy czym będzie działało od nowego postu.

Weszłam w twój ostati post i odznaczyłam funkcję i post zmienił się od razu.

Wejdź w swoje starsze posty sprzwdź i ewentualnie odznacz i sprawdź, celowo nie zmieniałam w starszych postach byś sama mogła sprzwdzić.

tellerka 
Moderator

Wysłany: 21 Marzec 2007, 13:20   

Brawo Zoe :)

Zoe 
Moderator

Wysłany: 21 Marzec 2007, 14:07   

Pomysł był twój Tellerko. Moja tylko techniczna strona.

dachasia 

Wysłany: 21 Marzec 2007, 21:55   

Dzięki Zoe. Faktycznie w innych postach mam odhaczoną tę funkcję, choć nie wiem jak to się stało, bo nigdy tego nie robię. Jedyne odznaczenie jakie daję to" powiadom mnie gdy ktoś odpowie." No cóż człowiek istota nie doskonała,ale dzięki uporowi zawsze może się czegoś nowego nauczyć. Gdybym się wstydziła i nie drązyła tematu, chyba jeszcze długo,długo mogłabym nie dojść co jest powodem. Chyba,że coś by mnie olśniło, przy np setnej próbie wklejenia zdjęcia :lol:
Na pewno taki jest z tego pożytek,że gdy ktoś będzie miał podobny problem, do go szybciej rozwiąże,gdy poczyta o moich zmaganiach się ze zdjęciami.

jolciajci 

Wysłany: 6 Maj 2007, 02:19   

Witam .
Ja też miałam kłopot z wpuszczaniem zdjęć na forum żeby się nie dublowały na fotosiku .
DZIĘKI FOXTROTOWI POJĘŁAM W KOŃCU JAK TO SIĘ ROBI .
Dachasiu jak to dobrze że zapytałaś o te zdjęcia bo pewnie bym opuściła ten temat a tak to wiem już jak wpuszczać zdjęcia żeby nie dublować ich na fotosiku .
Pozdrawiam was serdecznie.

Adka_ 

Wysłany: 13 Lipiec 2007, 05:52   

a ja nie widze zadnych zdjec wklejanych na forum :(

Odpowiedz do tematu