Dzięki za fotki. A masz fotki większych trochę? Żeby porównać czy prawidłowo się rozwija... Chyba, że również pierwszy raz posiałeś i tak jak my uczysz się tej rośliny
Moje są już trochę większe niż tam na fotkach...
Widzę że Twoje są większe:) ja pierwszy raz posiałem, zobaczymy co z nich urośnie, mam w planach dwie roślinki wyhodować na małe drzewka do ogrodu, a pozostałe będą rosły w domu. Oprócz lagerstroemi wsiałem także cesarskie drzewko i zlotokap, tylko ze ten ostatni jeszcze nie wykilkowal:(
Paulownie wysialam w kwietniu - na razie widac jakis jeden rachityczny kielek. Lagerstroemie wysialam w polowie czerwca, po 2 miesiacach trzymania w lodowce. Dzis widac 8 malutkich zielonych siewek. Mam Ogromna Nadzieje na ladne roslinki i Zerowe Pojecie jak je dalej pielegnowac
Nie wiem jaki u ciebie klimat. Ja siałam 15 kwietnia , / nie miałam nasion w lodówce / , potem siewki stały na parapecie. W maju po zimnych ogrodnikach postawiłam na balkonie, a teraz przesadzone stoją na polu z innymi kwiatami.
Klimat... Mieszkam na wysokosci 1100 metrow i tu generalnie jest kilka stopni cieplej niz w Koszalinie. Duuuuzo wiecej slonecznych dni i mocniej to slonko grzeje (pali). Czesto wieje i czesto jest lekka mgla. W zasadzie maj tutaj to jak lipiec w Polsce. Potem jest juz tylko cieplej i tak az do polowy pazdziernika. Pozniej ulewy w listopadzie i snieg grudzien-luty.
Witam. Jestem nowa.
W maju wysiałam paulownię i lagerstroemię. Wzeszły pięknie. Na razie mam je na balkonie i nie wiem czy je przetrzymać przez zimę w domu, czy na zaenątrz.
Do ogródka będę modła je wstawić dopiero na wiosnę.
Pozdrawiam wszystkich i chętnie powymieniam się doświadczeniami.