no właśnie, apropo rododendonów - mamy w ogódku takiego jednego, który rośnie u nas chyba już ze 20lat, właściwie to nie rośnie, jak pamiętam to nigdy nie kwitł, no i ta jego marna wysokość, chyba coś koło 0,5m i wogóle żadnego przyrostu od kilku lat, dodam że pozostałe rododendrony kwitną co roku...
i co z takim fantem zrobić????
Prosze pomóżcie mi, od 3lat staram sie zasadzić rododendron ale niestety kupiłam już
szt. i każda mi uschła. Może powinnam je mieć w donicy bo jak wsadzam do gleby to usychaja .
Prosze pomóżcie mi, od 3lat staram sie zasadzić rododendron ale niestety kupiłam już
szt. i każda mi uschła. Może powinnam je mieć w donicy bo jak wsadzam do gleby to usychaja .
Witam, mam koło rododendronu w ogródku hortensje. Mniejsza o to, że jest to jakaś odmiana która późno kwitnie i raczej słabo to jeszcze lubi sobie zaskakująco przemarznąć. W tym roku historia znowu powtórzyła się dlatego chce wsadzić w to miejsce coś innego. Szukałem jakiś ciekawych propozycji ale chyba w złych miejscach tzn. przyjemne otoczenie dla rododendronu to standardowo iglaki i azalie. Jeżeli znacie jakieś inne możliwości lub linki do takich stronek to dzięki, dzięki, dzięki.