Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sundaville
Autor Wiadomość
elanutka 

Wysłany: 29 Maj 2007, 17:42   

Dziękuję , Zoe , za odpowiedx i przepraszam , ze dopiero sie odezwalam - kłopoty rodzinne :cry:

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela

kotka 

Wysłany: 23 Czerwiec 2007, 19:10   

dostałam dzisiaj w prezencie sundaville i mam do Was takie pytanie: Mieszkam na 11 pietrze i balnon mam od południa wieć od godziny 12 jest tam cały czas słońce czy Sundaville może stać w tym słońcu na balkonie? Prosze bardzo o odpowiedź. Pozdrawiam

Lila2006 

Wysłany: 23 Czerwiec 2007, 19:14   

Moja stoi na południowym tarasie i ma się bardzo dobrze :grin: Trzeba tylko częściej podlewać.

kotka 

Wysłany: 23 Czerwiec 2007, 19:18   

Bardzo, bardzo dziekuje za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
:grin:

Teśka 

Wysłany: 23 Czerwiec 2007, 20:12   

Kotka przeczytaj wszystkie posty tego tematu od pierwszej strony to się dowiesz dużo więcej o tym jak opiekować się sundevillą.
Pozdrawiam .

Ela G.

Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 09:02   

:roll: Po raz któryś kupiłam sundawille- czerwoną a po kilku dniach białą. Trzymam na polu między innymi kwiatami w donicach, na razie mają się dobrze, a czerwona wypuściła pierwszy pąk. Chociaż nie robie sobie wielkich nadziei, że długo będa te rosliny- to jednak marzę o zobaczeniu na nich kwiatów...

tellerka 
Moderator

Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 09:05   

Nie rozumiem tego pesymizmu... u mnie stoi na tarasie, narażona na deszczi (straszny od 2 dni) wiatr. Żyje i kwietnie.

Pozdrawiam :)

Ela G.

Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 09:07   

To sa już któreś z rzędu sundawille zakupione od jesieni... Jestem upatta, kwiat mi się podoba, ale pomału tracę nadzieję, że go u siebie zaaklimatyzuję.
Odpukać, te ostatnie jak wystawiłam mają sie dobrze- oby tak dalej...

kotka 

Wysłany: 29 Czerwiec 2007, 20:00   

Bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedź na moje pytanie. Moje obawy wynikły z tego że mam go na balkonie a mieszkam pod samym niebem i strasznie u mnie słonce grzeje i strasznie wieje. wiec narazie jak wieje i leje to go sciagam z balkonu ale jak jest słonce to stoi na balkonie i narazie ma sie dobrze i pieknie kwitnie. Jweszcze raz dziękuje Wam .
Pozdrawiam :grin:

qrystyna216 

Wysłany: 21 Lipiec 2007, 07:41   

Kupiłam w tym roku.

Odpowiedz do tematu