Ja dla moich zaklepałam miejsce na komodzie, która stoi między wschodnim oknem a ścianą graniczącą z klatką schodową. Okno jest nieszczelne, a ściana zimna. Mam nadzieję, że będą miały dość i światła i chłodu, a z tego co piszą dziewczyny wynika, że podstawowa sprawa to nie zalać.
witam!
a jak dokładnie wygląda sprawa rozmnażania, piszecie ze w wodę i tyle, czy dużo czsu zajmuje zanim wypuści korzonki, no i czy w tej wodzie to ma stac słańcu półcieniu, bo zakładam że na oknie.
Wszystko co się ukorzenia powinno stać w miejscu widnym, ale nie w słońcu. Wcale nie musi na oknie, może obok.
Co do czasu to nie mam pojęcia, ale za to witam cię wśród nałogowców
Witam
Tyle informacji juz przeczytalam na temat tej cudownej rosliny,nie wiem jednak czy prawda jest ze powinno sie ja czesto zraszac(oczywiscie wieczorem,nigdy kiedy swieci slonce)
W tym roku mam poraz pierwszy tę piękną roślinę i rozrosła mi się pięknie a kupiłam 10 centymetrową roślinkę. Mam zdjęcie w fotosiku kto pomoże mi wysłać?
Pod okienkiem w którym piszesz post masz zielony link do fotosika. Wystarczy się zalogować odszukać potrzebne zdjęcie, kliknąć na napis pobierz pozostałe kody, kliknąć na link chyba trzeci lub czwarty od góry (czytaj co nad linkami jest napisane) kliknąć na niego skopiować i wkleić na forum.
Witam,
jestem tu nowa... w tym roku kupiłam sundaville - pięknie się rozrosła, ale nurtuje mnie kilka pytań:
- zastanawiam się kiedy powinnam ją zabrać z balkonu?
- Czy powinno się ją jakoś przyciąć na zimę? czy zostawić i dopiero na wiosnę przyciąć?