może teraz ja poproszę o pomoc?
Mam piękne dendrobium phalaenopsis odmiana Anna Green - kupiłam miesiąc temu.
W poradnikach czytałam, że tylko młode przyrosty do 5 cm są wrażliwe na zraszanie.
U mojego storczyka oprócz kwitnącej ps.bulwy są 3 przyrosty wysokości 6-10 cm; zraszając phalaenopsis zostało zroszone także dendrobium :oops: i na 2 mniejszych przyrostach zaczęły żółknąć liście :cry: .
pojawił sie też 4 maleńki - 5 mm ale z nim wszystko OK :o . zdjęcia na fotosik jak wszystko było ok 2 tygodnie temu
Teraz pytanie: czy jak mają żółte liście to już nic z nich nie będzie :?:
Czy jakiś czas będą bez liści i wypuszczą (nie zraszane ale nawadniane) nowe liście?
Będę próbowała jutro zrobić zdjęcie ale nie mam wprawy :evil: w umieszczaniu zdjęć na forum :oops: .
Może kochani forumowicze pomożecie w temacie dendrobium :lol:
pozdrawiam mb
MB, co do zdjęć umieszczanych na forum, to jak już się wgra zdjęcie w fotosiku, to wyświetlają się opcje linków. Do okna odpowiedzi wklejasz opcję "miniatura na forum" bez żadnych zmian
ale ja wkleiłam zdjęcia do "Fotosik" i nic nawet jestem"prawie załamana" bo w szybkiej odpowiedzi wklejałam "emotionki" i wyszło oops;:?;; ; oops;; lol; nie rozumiem zazwyczaj działały! czy to mój komputer?, że nie wchodzą emotionki i zdjęcia kwiatków?
MB