nie "dziękuję" trzymajcie kciuki za dobrą akliamtyzcję będę zdawała relacje z ich rozwoju;
tak "po cichu żeby nie zapeszyć na ucho Wam powiem " wczoraj zauważyłam, że reanimowana miniaturka phalaenopsis wypuszcza listek może się udało
pozdrawiam
No i to jest właśnie to czego Wam zazdroszczę - w markecie przecenione można dostac ewentualnie zwłoki totalne. A w SKLEPIE np przekwitniętego...
Że też ja nie mam gdzie się wybrać na takie zakupy
bachud a próbowałaś tutaj? przedstawiam adresy za www.storczyki.org.pl
może tam znajdziesz jakieś okazje? jako storcykomanka znajdziesz coś? może do uratowania ?
masz do tych adresów prawdopodobnie tyle co ja kilometrów
zobacz; życzę sukcesów
# FLOPOL - ZAKŁAD OGRODNICZO-SZKÓŁKARSKI - Rumia ul. Grunwaldzka 148a (przy trasie Gdynia-Wejherowo) tel. (058) 671 29 36 (prosić sklep)
Storczyki są tu praktycznie zawsze, o nowe dostawy można dowiadywać się w czwartki rano. Sklep otwarty jest od pon. do pt. w godzinach 9 - 18 oraz w soboty od 9 do 14.
# ORCHIDARIUM.pl
Osiedle Przyjaźni 8/4
84-200 Wejherowo
Orchidarium.pl jest przedstawicielem amerykańskiej firmy Oak Hill Gardens oraz niemieckiej firmy Rosenheimer Orchideenzucht. Oprócz storczyków można tu również zamówić książki o storczykach w języku angielskim.
http:///www.orchidarium.pl info@orchidarium.pl
Witajcie,
ja raz umarłam jak się okazało, że w naszym Tesco wyrzucili z śmietnik (!!!) całą paletę Falków 'bo były przekwitnięte'. A dzień wcześniej je oglądałam i rzeczywiście przekwitnięte były, ale w nie najgorszej formie.
Ja przekwitnięte nabywam w LM albo jeżdżę na giełdę kwiatkową (moja krewna kiedyś miała kwiaciarnię więc wiem gdzie) i tam ostatnio kupiłam dendrobium przekwitnięte ale z 2 nowymi dużymi przyrostami za 15 zł. Oraz 2 falki wielkie z liśćmi które tak błyszczą, że coś!! Jeden z nich (wczoraj zauważyłam) wypuścił 2 łodygi do kwitnienia. W LM trzeba tylko uważać, często ich roślinki mają szkodniki. Ja tak przywlokłam do domu wełnowca a niezbyt fajnie jest robić opryski na 15 falkach jednocześnie