Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PHALENOPSIS cz2
Autor Wiadomość
weronika 

Wysłany: 4 Październik 2007, 10:57   

Postaram sie zrobic mu zdjecie w niedziele,teraz nie mam aparatu:( Stoi na polce niedaleko okna zachodniego,temperatura taka jak w mieszkaniu:) Kupilam specjalnie dla niego nawilzacz powietrza i wlaczam go z rana na jakies dwie godziny.

kasia 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:00   

czy na doniczke skrapla sie para?od wewnatrz?jak tak to wody ma pod dostatkiem.Korzenie przed podlaniem powinny byc calkowicie szare.Jezeli uwazasz ze to z braku wody to narazie zamiast podlania zros mi korzenie wystajace z doniczki

weronika 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:01   

aha,nie wlaczamy ogrzewania w mieszkaniu bo jest malutkie i jest naprawde cieple,w ciagu dnia jest otwarte okno,ale tylko taka mala szparka:)Wczesniej stal jakis metr dalej ale przestawilam go bo przeczytalam w jakims poradniku ze lubi duzo swiatla

weronika 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:03   

nie ma ani kropelki:(

kasia 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:05   

hmm...jak nie wlaczacie ogrzewania i nie swieci na doniczke słonce (wtedy skrapla sie woda) to tych kropelek nie zobaczysz.Narazie popryskaj korzenie powietrzne ale nie mocz podloza tylko korzenie.I czekamy na fotke.Nie chce ci nic doradzic bo przyczyny moga byc inne niz zasuszenie i tylko podlanie zaszkodzi

weronika 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:09   

troszke mnie zmartwilas..mam nadzieje ze nic mu sie nie dzieje:( Postaram sie jak najszybciej wstawic zdjecie a na razie spryskam te korzonki.Dziekuje Ci serdecznie za rade:)Swoja przygode ze storczykami zaczelam niedawno i na razie sie ich ucze wiec nasuwa mi sie tysiace pytan:)

kasia 

Wysłany: 4 Październik 2007, 11:20   

najwazniejsze to nie przelewac.To naprawde latwe rosliny.Wiele znosza.Daj znac czy popryskanie korzeni cos dało (za kilka godzin)

weronika 

Wysłany: 4 Październik 2007, 18:47   

obawiam sie ze nic to nie dalo:( Popryskalam te korzenie powietrzne,na chwile zrobily sie zielone i znow sa biale,a platki sie zamykaja tak jakby znow mial zrobic sie paczek z tego kwiatka,liscie sa miekkie i zwisajace..

kasia 

Wysłany: 5 Październik 2007, 08:48   

poobserwuj te korzenie w doniczce,jezeli tylko koncoweczki sa zielone to podlej ale niewiele,prawie wszystkie musza byc szare.A moze on był juz w kwiaciarni przelany?bez zdjecia ci nie pomoge :sad: muisz sama obejrzec korzenie,moze wyjac z doniczki i sprawdzic czy nie sa podgnite.

Dolliania 

Wysłany: 5 Październik 2007, 16:05   

Po cichutku, żeby nie zapeszyć, powiem Wam, że mój falek od męża stale kwitnie. Właśnie mija 6 miesięcy :cool: Tylko ciiiiiichoooo.... Bo usłyszy...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi