Będą piękne, gdy wszystkie gałązki okryją się kwiatuszkami Sama radość!
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.
wow, niesamowite!! tfu, tfu, tfu, żebym nie zapeszyła jak Wy to robicie... Monia123 przepięknie się rozwija Twój falek! a jaki cudny będzie gdy zakwitnie... powiedzcie mi tak przy okazji - ile czasu potrzebuje nowy pęd od wyrośnięcia do wykształcenia pąków i kwitnienia? niecierpliwa jestem, codziennie swoich doglądam i doczekać się nie mogę
_________________ zwykłe i niezwykłe życie Chartów Afgańskich
www.czatyrdach.za.pl
Załączam zdjęcia mojego Falka, od 3 tygodni nie podlewany. Korzonki ma nadal zielone a wygląda jakby mu brakowało wody. Bardzo proszę o jakąś radę:) Pozdrawiam
kurcze ciężka sprawa - nie lubię doradzać na podstawie zdjęć, ale odpowiem w oparciu o własne doświadczenie. ja też mam falka o wiecznie zielonych korzeniach. problem w tym, że w ogóle nie robią się srebrne!! jednak ich dalsza część, ta wyhodowana już podczas pobytu u mnie rośnie normalnie i ma "wzorcowy" dla falków kolor moje "wiecznozielone" korzonki są jednak nieco inne od tych "zdrowych"- są pokurczone i jakby zasuszone - jak to jest u Ciebie?? nie widzę tego na zdjęciach, a nie chciałabym skazać Twojej roślinki na przelanie! osobiście kiedy liście storczyków wiotczeją wiem, że to najwyższy czas na podlewanie ale może poczekaj na działanie aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni!
www.czatyrdach.za.pl
Nie czuję się "bardziej doświadczona", ale pomimo zielonego koloru fragmentów korzeni widać, że podłoże jest już bardzo wysuszone. Moim zdaniem falek wymaga wody
cieszę się, że ktoś się ze mna zgadza - absolutnie nie chciałabym źle doradzić! ale patrze na te "zassane do środka" liście i zaczynają do mnie krzyczeć "podlej mnie, prosze!"
www.czatyrdach.za.pl
no rzeczywiscie wygladaja na takie jakby zasuszone:) Jutro podlewam:))A moge od razu z nawozem czy lepiej sie wstrzymac?Dziekuje za rade,widocznie moj storczyk ma tak jak Twoj Aletea:)
hmmm czy z nawozem pytasz?? ja bym chyba podlała najpierw bez "wspomagacza" - niech się kwiatuch najpierw podniesie i troche odreaguje! i kiedy wróci do normy to nawozem go
www.czatyrdach.za.pl