Mech można dostać ... na allegro. Ja tak kupiłam i jest ok
Paczka formatu A4.
Mam teraz inne pytanie... w tym sh (no w wazonie) zalęgły mi się glony (nie wiem jak Kasia i Petra to robiły że ich uniknęły... ).
Czy można je 'potraktować' takim środkiem przeciw glonom jak do oczka wodnego czy zaszkodzę falkowi?
Moja ziemia
firma Hartmann, skład: torf wysoki, kora, torf humusowy. Dodałam troszkę kory, keramzytu i węgla drzewnego, bo wydawało mi się, ze jest trochę zbyt sypka.
Felusiek jak narazie żyje i ma sie całkiem nieźle:)
tellerko, gdzieś czytałam, jak Petra pisała, ze u niej też jest lekko gloniasty nalot, ale się tym nie przejmuje, bo falkowi wcale to nie przeszkadza. Mogę się mylić, ale gdzieś rzuciło mi się w oczy
Ano niezbyt urokliwie. Moze weź farbę akrylową i jakiś wzorek na dole machnij. Będziesz widziała ile jest wody jak jakiś szlaczek, a i zamaskuje. Może jakiś pęd? Ja na swoim wazonie będę robiła decoupage na jednej ścianie (wazonu) ze storczykiem. Zamówiłam serwetki, tło daję beżowe.