Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prezentacje
Autor Wiadomość
Mikołaj 

Wysłany: 5 Luty 2007, 20:17   

Mój storczyk ma 2 kwiatki reszta mu uschła i jeden teraz usycha :cry: Może jeszcze zakwitnie porządnie ??

Oto jego fotka :

Proszę o komentarz 8) .

Maniek 

Wysłany: 6 Luty 2007, 10:31   

Nic się nie martw :D !! Moje falenopsisy po przyniesieniu do domu też często gubią pąki :? Proponuje abyś go przestawił na widne okno i pod spodem dał tacke z piachem, albo keramzytem, dla zwiększenia wilgotności powietrza. Mo po czymś takim normalnie, ładnie rośnie i kwitnie 8) . POwodzenia!!!

Mikołaj 

Wysłany: 6 Luty 2007, 10:47   

Maniek dzięki spróbuję z tym piaskiem. Co do wieku storczyka to ma 2 lata

Monia123 

Wysłany: 12 Luty 2007, 14:30   

Oto mój najnowszy nabytek Podróż ze sklepu do domu zniósł dzielnie :D i piąty kwiat rozwinął w kilka dni po rozgoszczeniu się na parapecie kuchennym.

Jurek Szypuła

Wysłany: 20 Luty 2007, 18:34   moje falki

tegoroczny zakup w OBI

mój "pierworodny" falek kupiony 23 maja 2004

drugi tegoroczny

czwartego falka wkleję jak zakwitnie :D czyli za jakieś 10 dni

zuzka

Wysłany: 21 Luty 2007, 18:14   

Jurku! No, no cudnie Ci kwitną te falki. Moje powolutku zabierają się do kwitnienia. No a ten pierworodny to uważam do folderu, jako zdjecie pokazowe. Patrząc na "cytrynówkę" przyszła mi chętka. Nie mam jeszcze tego koloru. Muszę koniecznie rozejrzeć się w OBI. Ostatnio, zmieniłam zdanie na temat tego super marketu tj,. pozytywnie. Może czasy wymusiły, ze uległ on zmianą na lepsze. Towar też nauczyli się dzielić na I gatuneki II. A nie wrzucać wszystko na jedną szalę. Oprócz tego promocję też miłe i konkurencyjne. No i przeceny, każdy widzi co bierze i decyduję o zakupie sam. Mnie udało się kupić już parę tych okazjonalnych. Oczywiście nie tylko same superlatywy, bo czasami widziałam także w ofercie przecenionych "zgony zupełne nie do odratowania". Każdy oglada co kupuję.

Jurek Szypuła

Wysłany: 22 Luty 2007, 16:15   

Witaj zuzka! Ostatnio się cieszyłem że umiem wklejać zdjęcia ale coś robię jeszcze nie tak bo twoje zdjęcia w imageshack dają się powiększyć a moje ani myślą :( Podpowiesz mi co robię nie tak?
Mój pierworody falek właśnie kończy rozkwitać :) Jak wszystki pąki się rozwiną zrobię mu fotkę. Mam tylko nadzieję że trafi się jakiś słoneczny weekend bo w tygodniu to rano za ciemno a wracam w nocy...
Tamto zeszłoroczne zdjęcie zrobiłem z lampą a to trochę przekłamuje kolory. Co do zakupów w OBI to we Wrocławiu nie ma zbyt wiele innych możliwości :( W kwiaciarniach drożej a na giełdę kwiatową to wyprawa prawie jak na biegun :wink:
Miałem nadzieję że będzie wystawa w Ogrodzie Botanicznym jak dwa lata temu z kilkoma wystawcami, ale dzisiaj dzwoniłem i raczej się nie odbędzie :cry:

----------------------
Pozdrawiam, Jurek.

Jurek Szypuła

Wysłany: 22 Luty 2007, 18:42   CAMBRIA

Kupiłem w OBI Cambrię i tak się zastanawiam kim byli jej "rodzice" :wink:
Nigdy nie widziałem żeby poza łodygami kwiatowymi wyrastającymi tam gdzie powinny czyli po bokach psb, pojawił się kwiatostan na szczycie psb :shock: Czy spotkaliście się z czymś takim?

[/b]

Petra 

Wysłany: 28 Marzec 2007, 19:59   

Mnie to przypomina miltonidium ( skrzyżowanie miltoni z oncidium)

Zapraszam do naszej internetowej encyklopedii
pod adresem http://www.encyklopedia.multiflora.pl/

Dolliania 

Wysłany: 10 Kwiecień 2007, 15:50   

To i ja pochwalę się cambrią. Dostałam ją od kogoś za bezcen, wyglądała naprawdę bardzo źle, a teraz prezentuje się tak:

Czy ktoś mógłby powiedzieć mi - o ile to możliwe - coś bliższego o tej roslinie? Zwłaszcza, jakiej krzyżówki jest efektem.

Ciekawa też jestem, co to za maluch?? Nowy kwiatowy pęd?

Przepraszam za jakość, moje umiejętności fotograficzne są równe zeru, a i paprat mam nie najlepszy.

Odpowiedz do tematu