Nic się nie martw !! Moje falenopsisy po przyniesieniu do domu też często gubią pąki Proponuje abyś go przestawił na widne okno i pod spodem dał tacke z piachem, albo keramzytem, dla zwiększenia wilgotności powietrza. Mo po czymś takim normalnie, ładnie rośnie i kwitnie . POwodzenia!!!
Jurku! No, no cudnie Ci kwitną te falki. Moje powolutku zabierają się do kwitnienia. No a ten pierworodny to uważam do folderu, jako zdjecie pokazowe. Patrząc na "cytrynówkę" przyszła mi chętka. Nie mam jeszcze tego koloru. Muszę koniecznie rozejrzeć się w OBI. Ostatnio, zmieniłam zdanie na temat tego super marketu tj,. pozytywnie. Może czasy wymusiły, ze uległ on zmianą na lepsze. Towar też nauczyli się dzielić na I gatuneki II. A nie wrzucać wszystko na jedną szalę. Oprócz tego promocję też miłe i konkurencyjne. No i przeceny, każdy widzi co bierze i decyduję o zakupie sam. Mnie udało się kupić już parę tych okazjonalnych. Oczywiście nie tylko same superlatywy, bo czasami widziałam także w ofercie przecenionych "zgony zupełne nie do odratowania". Każdy oglada co kupuję.
Witaj zuzka! Ostatnio się cieszyłem że umiem wklejać zdjęcia ale coś robię jeszcze nie tak bo twoje zdjęcia w imageshack dają się powiększyć a moje ani myślą Podpowiesz mi co robię nie tak?
Mój pierworody falek właśnie kończy rozkwitać Jak wszystki pąki się rozwiną zrobię mu fotkę. Mam tylko nadzieję że trafi się jakiś słoneczny weekend bo w tygodniu to rano za ciemno a wracam w nocy...
Tamto zeszłoroczne zdjęcie zrobiłem z lampą a to trochę przekłamuje kolory. Co do zakupów w OBI to we Wrocławiu nie ma zbyt wiele innych możliwości W kwiaciarniach drożej a na giełdę kwiatową to wyprawa prawie jak na biegun
Miałem nadzieję że będzie wystawa w Ogrodzie Botanicznym jak dwa lata temu z kilkoma wystawcami, ale dzisiaj dzwoniłem i raczej się nie odbędzie
Kupiłem w OBI Cambrię i tak się zastanawiam kim byli jej "rodzice"
Nigdy nie widziałem żeby poza łodygami kwiatowymi wyrastającymi tam gdzie powinny czyli po bokach psb, pojawił się kwiatostan na szczycie psb Czy spotkaliście się z czymś takim?
To i ja pochwalę się cambrią. Dostałam ją od kogoś za bezcen, wyglądała naprawdę bardzo źle, a teraz prezentuje się tak:
Czy ktoś mógłby powiedzieć mi - o ile to możliwe - coś bliższego o tej roslinie? Zwłaszcza, jakiej krzyżówki jest efektem.
Ciekawa też jestem, co to za maluch?? Nowy kwiatowy pęd?
Przepraszam za jakość, moje umiejętności fotograficzne są równe zeru, a i paprat mam nie najlepszy.
_________________ Jestem tylko lisem, podobnym do tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie...
http://picasaweb.google.pl/Szarania/Kotek
Pozdrawiam.