Wiadomość dla zainteresowanych z Krakowa i okolic.Dziś w Krakowie na giełdzie kwiatowej jeden ze sprzedawców prowadzi wyprzedaż kwiatów, a między innymi , storczyków po 10 zł. Prawdopodobnie jutro też. Zdjęcie słabe bo z kamerki internetowej.
Piekne to wszystko....tylko pozazdrościć pomysłu Moje storczyki nie maja takich rewelacyjnych warunków i nie są takie okazałe...
Władku gdzie dokładnie jest ta giełda?
Giełda kwiatowa jest na ulicy Balickiej. Jadąc tramwaje, od Rynku, kolejno jest ul. Karmelicka, Królewska, Podchorążych, Bronowicka i na końcu Balicka. Wysiada się na pętli tramwajowej i idzie się dalej w tym samym kierunku około 200 m. Po lewej stronie jest teren giełdy, dwie hale targowe , trochę budek i kramów.
Dziękuje za tą staranną mapkę czasami bywałam na tej giełdzie, ale widywałam wtedy głównie kwiaty cięte. Ja wjeżdżam co prawda od drugiej strony - bo mieszkam 50km od Krakowa, ale w centrum też kiedyś często bywałam...a że mam kiepską orientację w terenie to niestety fakt Udało Ci się zakupić coś ciekawego?