Wysłany: 1 Maj 2007, 22:27 Rozległe plamy na korze jabłoni. Grzyb ?
Już od paru lat, no korze moich drzew owocowych, szczególnie jabłoni, zalegają szare, pomarszczone koła przypominające meduzy (zdjęcia poniżej).
Zauważyłem że jabłonie chorują, pęka kora, łuszczy się. Jeżeli mogę to proszę o poradę, co mam z tym zrobić. Czy należy to zdrapywać, a może zastosować jakiś środek chemiczny?
Nie wiem również jak postępować z łuszczącą się korą. Słyszałem, żę co jakiś czas trzeba ją usuwać. Jest to działanie prawidłowe?
Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki środek zastosować na wiosnę, profilaktycznie, w okresie różowego pąku, aby chronić jabłoń przed chorobami i szkodnikami.
Bardo proszę o poradę w tej sprawie.
Pozdrawiam, Piotr.
w przypadku nie działania zdjęć, skopiuj poniższe linki i wklej do paska adresu
Jaką kryptoreklamą ? Ludzie?
Ja szukam porady. Widze jednak, że jej tu nie znajde.
Tak jak pisałem w powyższych postach, adres obrazka należy skopiować i wkleić do paska adresu przeglądarki. Nie wiem dlaczego, ale serwer na którym mam zdjęcia blokuje i je i zamiast nich wysyła swój baner .
Jeszcze raz bardzo proszę o poradę, a nie o wytykanie mi kryptoreklamy, gdyż naprawdę nie mam z tym terminem (i nie miałem) nic wspólnego.